Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις απατηλής πώλησης εισιτηρίων για εκδηλώσεις από συγκεκριμένη ιστοσελίδα

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις απατηλής πώλησης εισιτηρίων για εκδηλώσεις και θεάματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από συγκεκριμένη ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες ότι η επίμαχη ιστοσελίδα, κατά την κράτηση των εισιτηρίων και την παροχή εξουσιοδότησης από τον αγοραστή για πληρωμή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, προέβαινε σε επιπλέον χρεώσεις της τιμής πώλησης των εισιτηρίων. Επιπλέον, οι αποδέκτες λάμβαναν εισιτήρια μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με διαφορετική τιμή (χαμηλότερη από το ποσό που καταβλήθηκε και διαφορετικό ονοματεπώνυμο.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε συνεργασία με συναρμόδιους Φορείς καθώς και αρμόδιες Αρχές του εξωτερικού, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είχε κατοχυρωθεί από εταιρία με έδρα την Ελβετία, ενώ από την αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων προέκυψε ότι δεν συγκαταλέγεται στους νόμιμους εξουσιοδοτημένους φορείς για πώληση εισιτηρίων πάσης φύσεως.

Το συνολικό χρηματικό ποσό από τις απατηλές κρατήσεις των εισιτηρίων ξεπερνά τις 6.000 ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος της επίμαχης εταιρίας, για απάτη με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή,  ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Ελβετίας.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου για τη λήψη προληπτικών μέτρων σε συναλλαγές για κρατήσεις μέσω διαδικτυακών ιστοσελίδων και ειδικότερα: