Επίορκοι αστυνομικοί πουλούσαν πλαστά διαβατήρια ακόμη και σε ποινικούς!

Κύκλωμα που εφοδίαζε με πλαστά ελληνικά διαβατήρια και αστυνομικές ταυτότητες αλλοδαπούς κακοποιούς, αποκάλυψε μακρά έρευνα των «αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σήμερα και μετά από έρευνες που διήρκεσαν περισσότερο από τρία χρόνια, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε 33 άτομα, μεταξύ των οποίων και έξι αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε τμήματα ασφαλείας και σε μία περιφερειακή υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από σήματα ευρωπαϊκών αστυνομιών που ενημέρωναν για την κυκλοφορία πλαστών ελληνικών ταυτοτήτων και διαβατηρίων, και φυσικά διαβιβάστηκαν και όλα τα σχετικά στοιχεία που είχαν συλλεγεί.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων υπέβαλε την δικογραφία στον αρμόδιο Εισαγγελέα το 12018, ζητήθηκε από δικαστικής πλευράς η συνέχιση της έρευνας για την συγκέντρωση και άλλων στοιχείων που θα αποδείκνυαν πέραν πάσης αμφιβολίας την συμμετοχή, κυρίως των αστυνομικών, στο κύκλωμα και τελικά ολόκληρο το υλικό που οδήγησε στην άσκηση ποινικών διώξεων υποβλήθηκε πριν από τέσσερεις μήνες.

Ανάμεσα στους έξι αστυνομικούς είναι γυναίκα που υπηρετούσε στο υπασπιστήριο πρώην Αρχηγού, ο οποίος όμως την απομάκρυνε όταν ενεπλάκη το όνομα της στην έρευνα, και Αρχιφύλακας που υπηρετούσε σε τμήμα έκδοσης διαβατηρίων. Οι άλλοι τέσσερεις αστυνομικοί υπηρετούσαν σε Τμήματα Ασφαλείας και είχαν την δυνατότητα έκδοσης δελτίων ταυτότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα πουλούσε έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών, που ξεκινούσαν από 4.000 και έφταναν στις 40.000 ευρώ, πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς κακοποιούς που καταζητούνταν και ήθελαν να εξαφανιστούν στο εξωτερικό, ή σε κακοποιούς που ήθελαν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ελλάδα στήνοντας επιχειρήσεις – βιτρίνες.