Επίσκεψη της βουλευτή του ΜεΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Την Παρασκευή, 29-11-2019, η Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΜεΡΑ25 κα. Μπακαδήμα Φωτεινή, κατόπιν αιτήματός της, επισκέφθηκε το γραφείο της Ένωσής μας, προκειμένου να τύχει ενημέρωσης για τα τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Από την πλευρά μας, αφού την ευχαριστήσαμε για τις πρόσφατες ενέργειές της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που αφορούν την ανάδειξη των αιτημάτων της Ένωσής μας, τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, αλλά και οι πολίτες στις Αστυνομικές Υπηρεσίες που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα του Πειραιά. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν η τεράστια έλλειψη προσωπικού, οι απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, η μη χορήγηση Ημερήσιων Αναπαύσεων, η ακαταλληλότητα – επικινδυνότητα των υπηρεσιακών οχημάτων, η ανάγκη ύπαρξης κτηρίου που θα στεγάζει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Πειραιά και θα προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, καθώς και παροχές.

Επίσης, τέθηκαν και κάποια πανελλαδικά αιτήματα της Ομοσπονδίας μας, όπως: η αναβάθμιση – ανωτατοποίηση των Αστυνομικών Σχολών και η αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου.

Η κα Βουλευτής, από την πλευρά της, μας γνώρισε ότι αφουγκράζεται όλα τα ανωτέρω προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και θα συνεχίσει να τα αναδεικνύει. Αναφορικά με τα πανελλαδικά αιτήματα του Κλάδου μας, ήτοι της αναγνώρισης του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου, αλλά και της αναβάθμισης – ανωτατοποίησης των Αστυνομικών Σχολών, μας γνώρισε ότι τα θεωρεί δίκαια και θα σταθεί αρωγός.

Οι συναντήσεις μας με φορείς του Κοινοβουλίου και της Αυτοδιοίκησης, στα πλαίσια της ενημέρωσης τους για τα τεκταινόμενα του Κλάδου μας και την φύση του αστυνομικού επαγγέλματος, θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς. Με τις συμμαχίες που δημιουργούμε από ευήκοα ότα της κοινωνίας και του αστυνομικού σώματος αγωνιζόμαστε για την  άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων ενασχόλησης μας.