Επεισόδια στα Εξάρχεια: Τραυματίστηκαν αστυνομικοί – Συνελήφθη μέλος του Ρουβίκωνα (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 «Οι συνάδελφοί μου καιγόντουσαν ζωντανοί», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών. Καταδίωξη και προσαγωγές μετά την επίθεση.

Δύο αστυνομικοί υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα όταν τους επιτέθηκαν κουκουλοφόροι με μολότοφ. Από τη φωτιά έπαθε σοβαρές καταστροφές και η μοτοσικλέτα τους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, κατά την αλλαγή της βάρδιας των αστυνομικών και σύμφωνα με την περιγραφή του ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, Στράτου Μαυροειδάκου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περίπου 15 άτομα πραγματοποίησαν την επίθεση με 20- 25 μολότοφ.

Οι δύο αστυνομικοί τυλίχθηκαν στις φλόγες και μία διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσε να κατασβήσει τη φωτιά.

Αποτέλεσμα ήταν οι δύο αστυνομικοί να μεταφερθούν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται.

«Οι συνάδελφοί μου καιγόντουσαν ζωντανοί», δήλωσε ο Σ.Μαυροειδάκος στον ΑΝΤ1.

Όμως το σκηνικό δεν τελείωσε εκεί, καθώς οι κουκουλοφόροι βρήκαν καταφύγιο σε ένα καφενείο, όπου βρίσκονταν συνολικά 30 άτομα με ένστολους της ΟΠΚΕ να το περιπολούν, με στόχο την προσαγωγή των κουκουλοφόρων.

Τότε, μέλη του Ρουβίκωνα βρέθηκαν στο σημείο, όπως και η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ επικοινώνησε και με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου.

«Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έφυγαν και μέλη του Ρουβίκωνα τους πετούσαν αντικείμενα», δηλώνει ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, συμπληρώνοντας ότι, «μετά δόθηκε η εντολή για να γίνουν προσαγωγές».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έγιναν συνολικά 16 προσαγωγές, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη για επίθεση κατά αστυνομικού.

«Αυτά που γράφουν για ξεγύμνωμα μέλους του Ρουβίκωνα, γδύθηκε και ξυλοκοπήθηκε είναι ψέματα», τονίζει ο ίδιος, διαψεύδοντας σχετική ανάρτηση που έχει κάνει ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.

«Υπάρχουν ευθύνες, η πολιτική ηγεσία δίνουν εντολές, αλλά κάποιοι δεν τις ακολουθούν υπηρεσιακά. Ήρθε η ώρα να τις αναλάβουν. Εδώ παίζονται ζωές», κατέληξε ο Στράτος Μαυροειδάκος.

ΚΙΝΑΛ: Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης σχολίασε την επίθεση με ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία δηλώνει ότι, «στα Εξάρχεια οι δολοφονικές επιθέσεις δεν σταματούν. Από τύχη σήμερα δεν θρηνήσαμε ζωές. Αρκετά» και καταλήγει: «Η κυβέρνηση πρέπει πια να περάσει από τα λόγια στις πράξεις».

 

Σχετικές Ειδήσεις

Next Post

Ροή Ειδήσεων

Newsletter

ad στο κάτω μέρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ