Επιβεβαιώθηκε ιατροδικαστικά η κακοποίηση του βρέφους από την Συρία

Η ιατροδικαστική έρευνα επιβεβαίωσε την πρώτη φρικιαστική εκτίμηση πως το 11 μηνών κοριτσάκι από την Συρία που υπέκυψε χθες στο Παίδων είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Ο Ιατροδικαστής πραγματοποίησε το μεσημέρι νεκροτομή στο βρέφος, από την οποία αποδεικνύεται ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε κακοποιηθεί παρά φύση.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή: «υπάρχουν σαφή στοιχεία παρά φύσει σεξουαλικής κακοποίησης. Δώσαμε ως προσωρινή αιτία θανάτου απροσδιόριστη εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων (τοξικολογικων και ιστολογικών). Δεν είχε κακώσεις στο σώμα του».

Τα αίτια του θανάτου του δεν προσδιορίστηκαν από την συγκεκριμένη διαδικασία και θα ακολουθήσουν λεπτομερείς εργαστηριακές, ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Πάντως από την γνωμάτευση των Ιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού φαίνεται ότι ήταν κάποιας μορφής εγκεφαλίτιδα.

Το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας αφού έπασχε από μικροκεφαλία, μία σπάνια νευρολογική πάθηση.

Τώρα αναμένεται η εξέταση και των δύο αδελφών του, του δίδυμου κοριτσιού και του 2,5 ετών αγοριού της οικογένειας των Σύριων προσφύγων, καθώς και ενός ακόμη βρέφους, αυτό του ζευγαριού των συμπατριωτών τους που φιλοξενούσαν στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου.

Οι γονείς και ένα φιλικό ζευγάρι του τραγικού βρέφους συνεχίζουν να ανακρίνονται από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να βρεθεί αυτός που κακοποιούσε το μόλις 11 μηνών βρέφος.