Επικίνδυνη σύλληψη: “Ήθελε να με πατήσει με το αυτοκίνητο για να ξεφύγει”

«Αυτός ενώ αρχικά έδειξε να συμμορφώνεται με τις εντολές μου, πάτησε ξαφνικά γκάζι, κόβοντας το τιμόνι αριστερά, προκειμένου να με χτυπήσει με την αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου του στην προσπάθεια του να διαφύγει. Για να τον αποφύγω τότε εγώ έπεσα στο έδαφος όσο πιο μακριά μπορούσα από το αυτοκίνητο, ειδοποιώντας τους συναδέλφους μου, οι οποίοι κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν, κλείνοντας του τον δρόμο με το υπηρεσιακό όχημα».

Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε στους ανωτέρους του ο αρχιφύλακας πως ένας 20χρονος δεν δίστασε να τον πατήσει προκειμένου να ξεφύγει.

Ήταν ένα από τα τρία μέλη της σπείρας που εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Παιανίας και κατηγορούνται ότι είχαν κάνει τέσσερις φορές επιδρομή σε επιχείρηση paintball στο Κορωπί απ όπου είχαν αρπάξει ότι βρήκαν. Από απαραίτητο εξοπλισμό για το παιχνίδι μέχρι έναν… καταψύκτη. Ο ιδιόκτητης, όπως φαίνεται και στις εικόνες που εξασφάλισε το astinomiko.gr, δεν μπορούσε πια να τους αντιμετωπίσει. «Τρύπωσαν» από παράθυρο, από πόρτα και του άρπαξαν σχεδόν τα πάντα ενώ η επιχείρηση του είναι κλειστή, λόγω κορωνοϊού, τους τελευταίους δέκα μήνες.

Αναγκάστηκε να εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και να αλλάξει μέχρι και την θέση της σειρήνας του συναγερμού καθώς μια φορά την είχαν ξηλώσει. Τις επόμενες μέρες θέλοντας να ασφαλίσει την επιχείρηση του θα τοποθετήσει θωρακισμένες πόρτες. Όπως φαίνεται και στις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα, τα μέλη της σπείρας ήταν αδίστακτα και αλώνιζαν στους χώρους της επιχείρησης για να βρουν ότι πολύτιμο υπήρχε. Σε μια από τις διαρρήξεις που κατηγορούνται ότι έκαναν, αφαίρεσαν και μια μεγάλη τηλεόραση. Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στα σπίτια τους βρήκαν κάποιες τηλεοράσεις αλλά ο ιδιόκτητης της επιχείρησης στο Κορωπί στάθηκε άτυχος. Καμία από αυτές δεν ήταν δική του.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, «η περιοχή έχει πρόβλημα με την εγκληματικότητα. Ακριβώς δίπλα μου ήταν μια επιχείρηση με αλουμίνια αλλά λόγω των πολλών κλοπών και διαρρήξεων δεν άντεξε και έκλεισε».

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις νεαρούς μετά από μια απόπειρα εμπρησμού που έκαναν σε βάρος συγγενικού τους προσώπου ενώ αναζητούν έναν ακόμα συνεργό τους. Ήθελαν να βάλουν φωτιά στο αυτοκίνητο του αλλά τους αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης τους, γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο astinomiko.gr υποστήριξε ότι: «Μια παλιά διένεξη οδήγησε τη μια μάρτυρα να καταγγείλει ψευδώς τους εντολείς μου μια υπερβολική διατύπωση φερόμενων πραγματικών περιστατικών που δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις για την προσωπικότητα ενός εξ αυτών και ένα θολό βιντεοληπτικό υλικό που δεν οδηγεί σε συμπεράσματα συνθέτουν τη δικογραφία με βαρύ κατηγορητήριο από τη μια αλλά χωρίς στοιχεία από την άλλη πλευρά».

Οι τρεις συλληφθέντες ηλικίας 24, 26 και 20 ετών αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.