Επιχείρηση σκούπα στα κέντρα διασκέδασης το τριήμερο – Έλεγχοι παντού

Σαρωτικούς και όχι δειγματοληπτικούς ελέγχους θα πραγματοποιούν από σήμερα και για ολόκληρη την εορταστική περίοδο στα κέντρα διασκέδασης και άλλα καταστήματα όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πηγή της Κατεχάκη οι εντολές που έχουν λυθεί από τον ίδιο τον Υπουργό Προστασίας ου Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, είναι να ελέγχονται με κάθε αυστηρότητα οι υπεύθυνοι αυτών των επιχειρήσεων, εάν τηρούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, και σε αντίθετη περίπτωση να επιβάλλονται τα πρόστιμα και οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται.

Γι΄ αυτό το λόγο τα περισσότερα από τα κλιμάκια που θα πραγματοποιούν τους ελέγχους θα είναι μικτά, δηλαδή θα συμμετέχουν και υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών που μπορούν να επιβάλλουν άμεσες κυρώσεις.

Ιδιαίτερα αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι και στον αποψινό αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, αφού όπως είναι γνωστό οι φίλαθλοι στις κερκίδες πρέπει να φορούν προστατευτικέ μάσκες.

Του Θάνου Σωτήρη