Εσωτερική έρευνα στην ΕΛΑΣ για το φονικό στο Πέραμα – Τι ψάχνουν

Κατεπείγουσα εσωτερική έρευνα για το πως έχασε την ζωή του 0 20χρονος Ρομά στο Πέραμα, από ένα καταιγισμό πυροβολισμών ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ζήτηση απόψε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό αντικείμενο της έρευνας αφορά εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ προς τον επικεφαλής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να σταματήσουν την καταδίωξη, με τον φόβο σύγκρουσης που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών αλλά και ανύποπτων πολιτών. Εντολή που απ’ ότι φαίνεται για κάποιο άγνωστο ακόμη λόγο δεν υπάκουσαν οι αστυνομικοί. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα διερευνηθεί το γιατί έγινε χρήση όπλων, και μάλιστα οι αστυνομικοί πυροβόλησαν 35 φορές εναντίον των επιβατών του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα. Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Στο μεταξύ αργά το απόγευμα ομάδα 30 νεαρών Ρομά συγκεντρώθηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου όπου διέκοψαν την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα. Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ και το υδροβόλο όχημα “Αίαντα” της Αστυνομίας και λίγη ώρα αργότερα απομακρύνθηκαν.