Εύβοια: Η πυρκαγιά απειλεί σπίτια – Συναγερμός στο χωριό Γαβαλάς

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, ενώ νωρίς το μεσημέρι σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική καθώς οι φλόγες απειλούν το χωριό Γαβαλάς.

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή, βοήθησαν την φωτιά να περάσει τον δρόμο και να φτάσει στο ρέμα λίγο πριν το χωριό. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να σταματήσουν τη φωτιά που απειλεί κατοικημένες περιοχές,

Ήδη, πάντως, έχει συλληφθεί ένας 64χρονος που κατηγορείται ότι προκάλεσε την πυρκαγιά χθες το μεσημέρι.

Προς το παρόν έχουν εκκενωθεί πέντε οικισμοί.

«Η μάχη είναι σε εξέλιξη. Είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή. Μιλάμε για τρεις φωτιές με οκτώ μέτωπα» υπογράμμισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και νεοεκλεγείς περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, ο οποίος βρίσκεται από τη νύχτα στην περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Σπανό από τα οκτώ μέτωπα τα έξι είναι σε καλή κατάσταση, καθώς οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις μπόρεσαν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία τους. Τα δύο μέτωπα στον Γαβαλά «θέλουν ακόμη πολλή προσοχή» τόνισε ο ίδιος.

Η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα είναι βελτιωμένη και κάνει τους ανθρώπους την Πυροσβεστικής να αισιοδοξούν στον περιορισμό της φωτιάς. Σε αυτό πάντως βοηθούν και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, με τους ανέμους που πνέουν να είναι έντασης 3-4 μποφόρ.

Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη πυρόσβεσης, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, ωστόσο, πέντε άτομα μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, εκ των οποίων οι τρεις έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ ανησυχία δεν εμπνέει ούτε η κατάσταση της υγείας των άλλων δύο.