Ηλεία: Δύο αδέλφια οι δράστες της ληστείας και βιασμού την Κυριακή του Πάσχα

Εικόνες από κάμερες αλλά και ένα στικάκι που έπεσε από την τσέπη ενός εκ των δυο αδελφών ήταν δυο από τα βασικά στοιχεία που βοήθησαν τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου να εξιχνιάσουν την υπόθεση ληστείας και βιασμού σε βάρος ηλικιωμένης, σε περιοχή της Ηλείας, την Κυριακή του Πάσχα.

Οι δυο κατηγορούμενοι, η πράξη των οποίων είχε συγκλονίσει την περιοχή, είναι αδέλφια ηλικίας 20 και 42 ετών και είχαν ξανασυλληφθεί στο παρελθόν για κλοπές και διαρρήξεις. Αυτή τη φορά όμως δεν τους έφταναν τα 200 ευρώ και τα κοσμήματα αξίας 300 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι της 66χρονης γυναίκας. Με την βία, της πήραν την τραπεζική της κάρτα και με απειλές για την ζωή της και τον αριθμό PIN.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών, την βίασαν και οι δυο ενώ την ώρα που ο ένας ασελγούσε πάνω της, ο άλλος πήρε το αυτοκίνητο της ανήμπορης γυναίκας και προσπάθησε να κάνει ανάληψη από τον τραπεζικό της λογαριασμό «χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, λόγω μη διαθέσιμου υπολοίπου. Ο ίδιος δράστης την 21-4-2020, στο Επιτάλιο Ηλείας, αφαίρεσε σταθμευμένη μοτοσικλέτα, την οποία χρησιμοποίησε για να διαφύγει στην Μικρομάνη Μεσσηνίας» αναφέρει στην ανακοίνωση της η αστυνομία. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, τα δυο αδέρφια εγκατέλειψαν την γυναίκα, η οποία δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό το Πάσχα, δεμένη σε μια καρέκλα και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνταν με την υπόθεση από πολύ νωρίς κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με άτομα που κινούνταν στην περιοχή. Συγκέντρωναν στοιχεία και μαρτυρίες και κατέληξαν στο ένα από τα δυο αδέλφια Ρομά ο οποίος μένει σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της 66χρονης. Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις στη Ζαχάρω αλλά και σε καταυλισμό Ρομά στη Μικρομάνη Μεσσηνίας. Κατά την εξέταση τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου τα δυο αδέλφια αποδέχτηκαν τις πράξεις τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.