Ημερίδα στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών για τον εντοπισμό των θυμάτων trafficking

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή (29 Νοεμβρίου 2019), ημερίδα – επιμορφωτική εκπαίδευση στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, με θέμα τον εντοπισμό των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων (trafficking).

Η επιμορφωτική εκπαίδευση συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την αεροπορική εταιρεία AEGEAN AIRLINES , υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση των εργαζομένων στο αεροδρόμιο στα θέματα καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων.

Ομιλητές – εισηγητές ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, Ταξίαρχος Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο εθνικός εισηγητής του Υπουργείου Εξωτερικών για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων Δρ. Ηρακλής Μοσκώφ, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και στελέχη του Εθνικού Μηχανισµού Αναφοράς – ΕΚΚΑ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN AIRLINES και Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν αφορούσαν:

Την επιμορφωτική συνάντηση παρακολούθησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, υπάλληλοι αεροπορικών εταιρειών και εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης, καθώς και υπάλληλοι της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΑΙΑ).