“Η Αστυνομία σφράγισε τα αεροδρόμια για τους καταδικασθέντες της ΧΑ”

Ανακοίνωση της ΓΑΔ προκάλεσαν δημοσιεύματα περί καθυστερημένης αντίδρασης της Ελληνικής Αστυνομίας να αποκλείσει το ενδεχόμενο διαφυγής κάποιων εκ των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, με σημείο αναφοράς το ταξίδι του Ιωάννη Λαγού στις Βρυξέλλες, μετά την καταδίκη του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, η περίπτωση του Λαγού είναι ειδική λόγω της ασυλίας που απολαμβάνει ως Ευρωβουλευτής, ενώ για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες έχουν ληφθεί μέτρα αποτροπής τυχόν διαφυγής τους από την πρώτη στιγμή.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:

“Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου περί δήθεν καθυστερημένης αποστολής εγγράφου από την ΕΛ.ΑΣ. για τους καταδικασθέντες της Χ.Α., προς τις υπηρεσίες και αεροπορικές εταιρείες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Συμπερασματικά, καμιά ανακολουθία ή καθυστέρηση δεν υπήρξε με το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. προς τις αεροπορικές υπηρεσίες. Το έγγραφο απεστάλη έγκαιρα και σφράγισε κάθε απόπειρα αεροπορικής εξόδου από τη χώρα των καταδικασθέντων της Χ.Α.