Η βίλα του θανάτου, 3ης Σεπτεμβρίου και Μαγνησίας – Εικόνες σοκ!

Του Θάνου Σωτήρη

Διασταύρωση 3ης Σεπτεμβρίου και Μαγνησίας. Ένα νεοκλασικό, αρχοντικό την εποχή του σπίτι. Σήμερα, στέγη  θανάτου στην πιο θλιβερή του μορφή.

Στα δωμάτια του, άνθρωποι πουλούν τον θάνατο και άνθρωποι πεθαίνουν από αυτό το εμπόρευμα. Δίπλα, δίπλα…

Ένα δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε την σύλληψη ενός αλλοδαπού που «όπως εξακριβώθηκε, χρησιμοποιώντας ως αποθηκευτικό χώρο εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, διακινούσαν συστηματικά ηρωίνη και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη. Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (14) αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης βάρους -224,3- γραμμ. και (4) αυτοσχέδιες συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης βάρους -59,4- γραμμαρίων».

Όλα τυπικά, όλα συνηθισμένα. Μια ακόμη σύλληψη.

Για τους αστυνομικούς όμως της Υποδιεύθυνσης Περιπολίων και τους συναδέλφους τους  του Τμήματος Ασφάλειας του Άγιου Παντελεήμονα, αυτό το κτήριο δεν έχει τίποτα τυπικό! Έχει θάνατο και εξαθλίωση.

Το astinomiko.gr γνωρίζει πως δεν ήταν η πρώτη φορά που μπήκαν μέσα αναζητώντας διακινητές ναρκωτικών. Άλλες φορές έπιαναν «βαποράκια», άλλες φορές έβρισκαν νεκρά παγωμένα σώματα τοξικομανών, που βρίσκουν στα βρώμικα στρώματα -αραδιασμένα στα δωμάτια- καταφύγιο για να κάνουν χρήση της δόσης που αγόρασαν.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αλλοδαπός που συνελήφθη είχε την «καβάντζα» του στον πρώτο όροφο και, μέσω κινητού τηλεφώνου, έπαιρνε τις παραγγελίες από τους συνεργού του, τα «βαποράκια». Αυτοί περνούσαν κάτω από το παράθυρο και τους πέταγε την συσκευασία που τα επόμενα λεπτά θα πουλούσαν. Και ο κύκλος επαναλαμβανόταν για ώρες…

Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν την διαδικασία και όταν βεβαιώθηκαν ότι ήταν μέσα στο κτήριο και …πετούσε ναρκωτικά από το παράθυρο τον συνέλαβαν.

Τώρα συνεχίζουν τις περιπολίες και τους ελέγχους στην βίλα της οδού Μαγνησίας, και στα δεκάδες εγκαταλειμμένα και αφύλακτα σπίτια – νεκροταφεία του Κέντρου της Αθήνας.