Η βιομηχανία των ανώνυμων καταγγελιών και η εργαλειοποίηση των “Αδιάφθορων”

Η βιομηχανία των ανώνυμων επιστολών – καταγγελιών, που εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σαν εργαλείο για τα εσωαστυνομικά παιχνίδια επικράτησης και πολλές φορές εξουδετέρωσης αστυνομικών που δεν είναι αρεστοί ή υπάκουοι, ξαναχτύπησε.

Το πρωί της Δευτέρας ομάδες αστυνομικών από του «Αδιάφθορους» πέρασαν χειροπέδες στα χέρια δύο γνωστών στο σώμα αξιωματικών, που υπηρετούν σε νευραλγική υπηρεσία, με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσαν υπηρεσιακά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους.

Και μάλιστα, οι συλλήψεις έγιναν μετά από παρακολουθήσεις, καταγραφές των σπιτιών τους με κάμερες, άρσεις απορρήτου για καταγραφή συνομιλιών τους, που διήρκεσαν  τέσσερις ολόκληρους μήνες!! Τέσσερις μήνες ερευνών για κάτι που είχε διαπιστωθεί από τον περασμένο Αύγουστο και εάν ήταν πραγματικά παράτυπο θα μπορούσε να λήξει με οποιαδήποτε ποινή υπηρεσιακά.

Και η βάση όλης αυτής της …στρατιωτικής επιχείρησης, για μια φορά ακόμη, ένα κομμάτι χαρτί γραμμένο σε υπολογιστή με κεφαλαία γράμματα και φυσικά ανώνυμο.

Όμως οι αξιωματικοί που παρακολουθήθηκαν για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με αυτόν τον τρόπο, γιατί πήγαιναν από την υπηρεσία στο σπίτι με υπηρεσιακό όχημα, κάτι που γίνεται κατά κόρον ειδικά από στελέχη υπηρεσιών ασφαλείας που δεν εργάζονται πρωινό οκτάωρο, δεν είναι τυχαίοι. Αποτελούν κλειδιά για να εξουδετερωθεί ανώτατος αξιωματικός στην τελική ευθεία προς τις κρίσεις του Ιανουαρίου, ο οποίος πιθανότατα να βρεθεί και αυτός κατηγορούμενος για την ίδια αστεία -ποινικά-υπόθεση.

Δεν θα σταθούμε στο περιεχόμενο της ογκωδέστατής δικογραφίας, που βρίσκεται σε γνώση του astinomiko.gr, ούτε στις απαντήσεις που δίνουν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, σε αυτή την φάση.

Θα τονίσουμε όμως τρία δεδομένα που στη πορεία θα αποδειχθεί ότι έχουν τεράστια αξία για να φωτιστεί ένα απίστευτο παρασκήνιο που μαίνεται στην Ελληνική Αστυνομία.

Η υπόθεση αυτή, όπως είναι φυσικό, έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων μέσα στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Και όχι γιατί θεωρούν ότι δεν έπρεπε να ελεγχθούν από την στιγμή που χρησιμοποιούσαν υπηρεσιακά αυτοκίνητα με τρόπο που δεν προβλέπεται.

Αλλά γιατί είναι εξόφθαλμο το ότι κάτι κρύβεται πίσω από την σύλληψη των δύο συγκεκριμένων, που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, και μετά από έρευνα αντίστοιχη της …Αντιτρομοκρατικής για την σύλληψη του Μαζιώτη, όταν υπάρχει εσωτερικός κανονισμός για την χρήση των οχημάτων που προβλέπει ποινές και Πειθαρχικά Συμβούλια.

Του Θάνου Σωτήρη