Η Εισαγγελική έρευνα, η Κ*ΒΟΞ και η εντολή “μακρυά από τους Ρουβίκωνες”!

Του Θάνου Σωτήρη

Στον άτυπο ψυχολογικό πόλεμο μεταξύ Αστυνομίας και Ρουβίκωνα, ήλθε να προστεθεί η αποκάλυψη της «Καθημερινής», σύμφωνα με την οποία «η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διέταξε νέα προκαταρκτική εξέταση ζητώντας από τα στελέχη της Ασφάλειας να διερευνήσουν εάν στην περίπτωση της κατάληψης του ακινήτου επί της οδού Θεμιστοκλέους τελούνται αδικήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα. Με τον τρόπο αυτό, η εισαγγελία αλλά και η αστυνομία εκτιμάται ότι ξεπερνούν το εμπόδιο της απροθυμίας των διοικήσεων του ΙΚΑ (στο οποίο ανήκει το ακίνητο) να ζητήσουν την εκκένωση του χώρου και την ποινική δίωξη των καταληψιών».

Τα προηγούμενα επεισόδια του σήριαλ «ΜΑΤ – Ρουβίκωνας», που ξεκίνησε μετά την επιχείρηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την εκκένωση τεσσάρων υπό κατάληψη κτηρίων στα Εξάρχεια, οι άνδρες των ΥΑΤ με κάθε ευκαιρία προκαλούσαν τα μέλη του Ρουβίκωνα στην κατάληψη ΒΟΞ, και αυτά με την σειρά τους, κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απειλούσαν με μπαράζ ενεργειών και παρεμβάσεων, εάν επιχειρηθεί εκκένωση της έδρας της αναρχικής αυτής συλλογικότητας, προκαλώντας παράλληλα και σε κάθε ευκαιρία τους αστυνομικούς που έφταναν στην πλατεία.

Η αντίδραση στην είδηση αυτή είναι πως «η Εισαγγελία ανοίγει τον δρόμο για την εκκένωση της κατάληψης ΒΟΞ», όμως.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του το astinomiko.gr, από την αρχή των επιχειρήσεων ανακατάληψης κτηρίων στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, λένε ότι η Κ*ΒΟΞ δεν ήταν ποτέ μέσα στον σχετικό σχεδιασμό.

Στα σχέδια των αρμόδιων αξιωματικών της Αστυνομίας είναι σε πρώτη φάση οι καταλήψεις που φιλοξενούν αλλοδαπούς, πρόσφυγες, παράνομους μετανάστες, αλλά και άλλους που δεν έχουν καμία από τις δύο ιδιότητες, και στην συνέχεια οι καταλήψεις, τέσσερις στον αριθμό, τις οποίες οι αστυνομικοί έχουν χαρακτηρίσει αποθήκες-ορμητήρια και καταφύγια των «μπαχαλάκηδων» σε κάθε περίπτωση επεισοδίων και συγκρούσεων με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η Κ*ΒΟΞ δεν συζητήθηκε ποτέ ως “στόχος”. Το αντίθετο μάλιστα.

Είχαν δοθεί εντολές στους άνδρες των ΜΑΤ να αποφύγουν οποιαδήποτε …επαφή με το ΒΟΞ και τα μέλη του Ρουβίκωνα. Και μάλιστα όταν δημιουργήθηκαν τα γνωστά επεισόδια από αστυνομικούς που καταδίωκαν κουκουλοφόρους που εκτόξευαν βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες της οδού Τοσίτσα, και με την ευκαιρία εκτόξευαν και μερικές κρότου λάμψης μέσα στο ΒΟΞ, υπήρξαν αυστηρότατες παρατηρήσεις στους διμοιρίτες.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνουν για αρκετό καιρό στην περιοχή των Εξαρχείων. Με το θέμα των καταλήψεων που φιλοξενούν αλλοδαπούς θα ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό τους σύντομα, μόλις ουσιαστικά βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι για να φιλοξενηθούν.

Στην συνέχεια θα προχωρήσουν στις καταλήψεις που χαρακτηρίζουν ως «γιάφκες των μπαχαλάκηδων».

Η Κ*ΒΟΞ όμως είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και ως τέτοια δείχνουν να την αντιμετωπίζουν έμπειροι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ. Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το ρεπορτάζ. Συμπέρασμα που συνάδει και με την αρχική εντολή «μακρυά από το ΒΟΞ και τους Ρουβίκωνες»!