Λύθηκε το μυστήριο με τις σφαίρες που έπεσαν την ώρα που ήταν σε εξέλιξη προπόνηση κοριτσιών του βόλεϊ στο κλειστό Γυμναστήριο του Αλμυρού. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης (14/1) όταν ακούστηκε να πέφτει από την οροφή στο δάπεδο μια βολίδα όπλου, χωρίς να ακουστεί πυροβολισμός.
Ένα κορίτσι παρέδωσε στην προπονήτρια τη σφαίρα, ενώ μια γυναίκα, μητέρα κοριτσιού μάζεψε άλλη μια από το δάπεδο κοντά στην κεντρική είσοδο.
Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, που διαπίστωσε ότι επρόκειτο για βολίδες διαμέτρου 9 χιλιοστών από πιστόλι
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, την ίδια χρονική περίοδο, ένας 67χρονος φέρεται να προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς με πιστόλι, το οποίο του είχε παραδώσει ένας 54χρονος.
Από το σημείο που έλαβαν χώρα οι άσκοποι πυροβολισμοί κατασχέθηκαν 20 κάλυκες, ενώ από τον δεύτερο κατηγορούμενο παραδόθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, εντός θήκης μεταφοράς, με δύο κενούς γεμιστήρες.
Το πιστόλι, οι κάλυκες και οι βολίδες θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.
H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 14-01-2025 στον Δήμο Αλμυρού, -2- βολίδες πυροβόλου όπλου προσέκρουσαν στο δάπεδο γυμναστηρίου, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός κάποιου παρευρισκόμενου ατόμου. Οι βολίδες κατασχέθηκαν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, την ίδια χρονική περίοδο, ο ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς με πιστόλι, το οποίο του είχε παραδώσει ο δεύτερος κατηγορούμενος.
Από το σημείο που έλαβαν χώρα οι άσκοποι πυροβολισμοί κατασχέθηκαν -20- κάλυκες, ενώ από τον δεύτερο κατηγορούμενο παραδόθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, εντός θήκης μεταφοράς, με δύο κενούς γεμιστήρες.
Το πιστόλι, οι κάλυκες και οι βολίδες θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.