Η Ε.ΑΣ.Υ.Α. στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών,  στα πλαίσια σειράς επισκέψεων σε Υπηρεσίες της Αθήνας, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Ταξίαρχο κ. ΔΑΒΑΛΟ Δημήτριο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, Ταξίαρχο κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Λάμπρο, παρουσία εκλεγμένων αντιπροσώπων της που υπηρετούν στις Υπηρεσίες αυτές, εκθέτοντας σοβαρά ζητήματα που εδώ και χρόνια υφίστανται στις δύο Υπηρεσίες και έχουν σαν αποτέλεσμα τη δυσχέρεια της υπηρεσιακής καθημερινότητας των συνάδελφων – μελών μας.

Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής

Διεύθυνση Μεταγωγών – Δικαστηρίων Αττικής

Οι Διευθυντές των δύο Υπηρεσιών (που μόλις πριν λίγους μήνες ανέλαβαν τα καθήκοντά τους), επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα υπομνήματα που καταθέσαμε. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να τονίσουμε ότι η κατάσταση που αντικρίσαμε είναι πολύ καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, ιδίως στον τομέα της καθαριότητας και του ωραρίου εργασίας αλλά καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια και στα υπόλοιπα θέματα των υπομνημάτων.

Συγκεκριμένα τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών τα οποία και επισκεφθήκαμε, μαζί με τον κ. Ταξίαρχο, είναι πλέον ανθρώπινα και ασφαλή για αστυνομικούς και κρατουμένους.

Είναι απολύτως προφανές ότι εφόσον η Διοίκηση της κάθε Υπηρεσίας δείχνει ενδιαφέρον για τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό και θέλει τη συνεργασία του συνδικαλιστικού μας κινήματος, θα βρίσκονται λύσεις.

Για όσα ζητήματα τέθηκαν υπ’ όψιν των Διευθυντών αλλά τους υπερβαίνουν, η Ένωσή μας θα τα θέσει στις ιεραρχικά προϊστάμενες Υπηρεσίες (Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ., Γ.Α.Δ.Α.), συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις της και την παρουσία της δίπλα στους συναδέλφους – μέλη της ως θεματοφύλακες των εργασιακών τους δικαιωμάτων.