Η μαφία της Μυκόνου και μια επιστολή στον Πρωθυπουργό

Μια επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και δύο αναρτήσεις – καταγγελίες στο Facebook, ήταν η αφορμή για την άγρια επίθεση εναντίον του επιχειρηματία Φλώριου Ασημομύτη,  στη Μύκονο.

Αυτό προκύπτει από την κατάθεση που έδωσε στις αστυνομικές αρχές, μια κατάθεση στην οποία περιγράφεται η δράση της λεγόμενης «μαφίας της Μυκόνου», με τρανταχτά ονόματα, και την περιγραφή ενός κυκλώματος που γεμίζει το κοσμοπολίτικο νησί με αυθαίρετα κτίσματα, καταστρέφοντας παράλληλα το περιβάλλον του τουριστικού θησαυρού της Ελλάδας.

Η επίθεση εναντίον του Μυκονιάτη επιχειρηματία έγινε από έναν κουκουλοφόρο άνδρα, ο οποίος τον χτύπησε με σιδερολοστό καταφέρνοντάς του συντριπτικά κατάγματα στο αριστερό χέρι και το δεξί πόδι, αλλά και ένα σοβαρό τραύματα στο κεφάλι για το οποίο χρειάστηκαν δεκατέσσερα ράμματα.

 

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον ανέλαβαν, εάν δεν είχε προλάβει να σηκώσει το χέρι στο οποίο υπέστη το κάταγμα και χρειάστηκε να χειρουργηθεί, το χτύπημα στο κεφάλι θα ήταν μοιραίο!

Αυτό το σκηνικό της επίθεσης οδήγησε και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να στείλει στην Μύκονο αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για να ενισχύσει  τους συναδέλφους τους εκεί στην έρευνα για την ταυτοποίηση τόσο του ανθρώπου που επιτέθηκε στον επιχειρηματία, όσο και των ηθικών αυτουργών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το astinomiko.gr για την υπόθεση αυτή, ο Φλώριος Ασημομύτης, που δραστηριοποιείται στο  real estate στο νησί, είχε ιδρύσει το ίδρυμα «Florios Mykonos Foundation» με σκοπό την πολιτιστική ανάπτυξη και την προστασία της ταυτότητας της Μυκόνου. Το ίδρυμα, μέσω δωρεών και προσφορών επιχειρηματιών του νησιού, έχει δωρίσει περιπολικά, ασθενοφόρο, κλωβούς αρνητικής πίεσης μετά την έκρηξη της πανδημίας του κορωνοϊού, και έχει δρομολογήσει την παραχώρηση ενός αεροσκάφους διακομιδής ασθενών στον Δήμο Μυκόνου, προσφορά που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δεκτή.

Παράλληλα το ίδρυμα κάνει παρεμβάσεις για την περιβαντολλογική προστασία του νησιού από την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση προχωρώντας σε καταγγελίες και δημοσιεύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο στις 31 Ιουλίου εστάλη επιστολή προσωπικά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία αναφερόταν μια σειρά σοβαρών οικοδομικών αυθαιρεσιών στο νησί, αλλά και τα ονόματα επιχειρηματιών αλλά και κρατικών λειτουργών και πολιτικών προσώπων που εμπλέκονταν σε αυτές.

Μάλιστα στην επιστολή επισυνάπτονται αεροφωτογραφίες που δείχνουν την αυθαίρετη δόμηση στην τελευταία δεκαετία από συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες, και έχει στην διάθεσή του το astinomiko.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του στην αστυνομία, ο Φλώριος Ασημομύτης καταγγέλλει τα ίδια πρόσωπα ως ηθικούς αυτουργούς στην επίθεση που έγινε σε βάρος του, και δίνει στοιχεία τα οποία πλέον επεξεργάζονται οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το astinomiko.gr με τον κ. Ασημομύτη ενώ νοσηλευόταν, μας δήλωσε ότι θεωρεί την επίθεση εναντίον του απόπειρα δολοφονίας, και τόνισε ότι πίσω από αυτή την επίθεση κρύβεται μια συγκεκριμένη μαφία ανθρώπων που δεν είναι Μυκονιάτες, αδιαφορούν για το μέλλον του τόπου και καταστρέφουν το νησί για το κέρδος.

«Πλέον το νησί ζει κάτω από τον φόβο της συγκεκριμένης μαφίας. Ακόμη και συμπατριώτες μου που διαφωνούν μαζί μου σε διάφορες θέσεις μου, πλέον είναι τρομοκρατημένοι. Μετά από αυτή την επίθεση κανένας δεν τολμά να καταγγείλει τις παρανομίες που έχουν φτάσει την Μύκονο, την ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού σε όρια που δεν μπορεί να αντέξει, αλλά πέρα από τον τουριστικό προορισμό, το νησί μας που μεγαλώνουν τα παιδιά μας». Με αυτά τα λόγια έκλεισε την συνομιλία μας ο Φλώριος Ασημομύτης.

Του Θάνου Σωτήρη