Η μητέρα και ο αδερφός του δημοσιογράφου – εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου είναι οι νεκροί στο Νέο Μώλο (BINTEO)

Η μητέρα και ο αδελφός του δημοσιογράφου και εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος απανθρακώθηκε μέσα στο πολυτελές τζιπ του στην Αττική οδό τον Ιούνιο του 2016, είναι οι δύο νεκροί που ανασύρθηκαν από το αυτοκίνητο που έπεσε στη θάλασσα το μεσημέρι της Τετάρτης στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν μέσα στο αυτοκίνητο την 75χρονη γυναίκα και τον 53χρονο γιο της και τους ανέσυραν από βάθος 32 μέτρων. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα, ως απόρροια των οικονομικών δυσχερειών, μετά τον τραγικό θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος απασχόλησε την κοινή γνώμη της χώρας και τις δικαστικές αρχές με την εμπλοκή του στο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων, που εξαρθρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομάδα του εκβίαζε πολιτικούς αντιπάλους και διοικητές ΔΕΚΟ για να λαμβάνει μεγάλα χρηματικά από διαφημίσεις προκειμένου να διατηρεί τα έντυπά του. Μετά την παραπομπή του στον ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η ανέλιξή του στο εκδοτικό χώρο ήταν ραγδαία. Ξεκίνησε ως απλός ρεπόρτερ και γρήγορα βρέθηκε να διατηρεί τέσσερις εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites. Διετέλεσε διευθυντής του ψυχιατρικού νοσοκομείου ενώ παράλληλα με την δημοσιογραφική του ιδιότητα, είχε εργαστεί και στην ΔΕΗ.

Στις 9 Ιουνίου 2016 ο Παναγιώτης Μαυρίκος βρισκόταν με το πολυτελές αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό. Υπό άγνωστες συνθήκες, το τζιπ χτύπησε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα, στο ύψος του εμπορικού κέντρου “Τhe Mall”, στο ρεύμα προς Ελευσίνα και ο ίδιος εγκλωβίστηκε, με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί.

Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν στοιχεία δολιοφθοράς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για δυστύχημα, καθώς υπήρξε διαρροή λαδιού και καυσίμων η οποία προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.