Η «ομάδα των πέντε» χτύπησε στη Λυκόβρυση – Βίντεο Ντοκουμέντο

Η σπείρα με το ασημί αυτοκίνητο και τα φιμέ τζάμια δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι η επιχείρηση με τα ανταλλακτικά ήταν στην πιο κεντρική λεωφόρο της Λυκόβρυσης.

Οι πέντε επιβάτες του οχήματος που δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, φορούσαν φόρμες ενώ είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με μαντήλια και φορούσαν γάντια. Στο πορτ μπαγκαζ είχαν λοστούς, μικρούς και μεγάλους, κατσαβίδια και μια βαριοπούλα. Ένας από τους πέντε, ψηλός και σωματώδης, έκανε τον τσιλιαδόρο κρατώντας στα χέρια του έναν πυροσβεστήρα. Στην περίπτωση που κάποιο περιπολικό περνούσε από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, θα το χρησιμοποιούσε για να δημιουργήσει ένα σύννεφο καπνού.

Η «ομάδα των πέντε» παραβίασε μια πλαϊνή πόρτα αφού πρώτα «φίμωσε» τον συναγερμό, αδιαφορώντας για τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που κατέγραφαν τις κινήσεις τους. Οι αστυνομικοί, που μελέτησαν το βίντεο, δεν αποκλείουν οι δράστες να έχουν επισκεφτεί σαν πελάτες την επιχείρηση και γι αυτό γνώριζαν πολύ καλά τα κατατόπια…

Μπήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου και στην αρχή έκαναν άνω κάτω τα γραφεία αναζητώντας χρήματα. Όταν δεν βρήκαν, αποπειράθηκαν να σπάσουν στην πόρτα ασφαλείας. Στην αρχή με κλωτσιές, με κατσαβίδια, με λοστούς και στο τέλος με βαριοπούλα. Η πόρτα όμως αποδείχτηκε… ανθεκτική και άντεξε στα χτυπήματα ενώ ο δυνατός θόρυβος της… εξάτμισης του αυτοκίνητου είχε ξυπνήσει τους ενοίκους των γύρω σπιτιών που ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η «ομάδα των πέντε» στάθηκε άτυχη καθώς μέσα σε περίπου τέσσερα λεπτά δεν κατάφερε να κάμψει την πόρτα ασφαλείας και να προχωρήσει στο εσωτερικό της επιχείρησης. Στο άκουσμα των σειρήνων των περιπολικών που πλησίαζαν, οι πέντε άγνωστοι μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν με άδεια τα χέρια, αφήνοντας όμως πίσω τους αρκετές ζημιές.

Οι αστυνομικοί, που ασχολούνται με την υπόθεση, δεν αποκλείουν το ασημί αυτοκίνητο με τους «πέντε» να ξεκίνησε από την… Δυτική Αττική και στην συνέχεια να επέστρεψε εκεί.

Δείτε τα βίντεο: