Θάνατος Αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά: Εγκληματική ενεργεία ή ατύχημα;

Την ώρα που στην ασφάλεια Χανίων οι αξιωματικοί περιμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο Suzanne Eaton εξετάζουν και τα στοιχεία που έχουν εντοπίσει στην απομακρυσμένη περιοχή Πυργιανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν σπασμένα κλαδιά αλλά και ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου. «Η γυναίκα, είμαστε σχεδόν σίγουροι, ότι έχει μεταφερθεί στο συγκεκριμένο τούνελ από κάποιο άλλο σημείο. Το ερώτημα που θα μας απαντήσει ο ιατροδικαστής είναι αν ο θάνατος της ήταν ατύχημα και θέλησαν να την ξεφορτωθούν ή έγκλημα» λέει αξιωματικός που ασχολείται με την υπόθεση.

Την ατυχή γυναίκα βρήκαν δυο άτομα τα οποία είναι κάτοικοι διπλανού χωριού και έκαναν πεζοπορίες στην περιοχή για να ανακαλύψουν σπήλαια. Παρόλα αυτά καθυστέρησαν περίπου δυο ώρες να καλέσουν την αστυνομία. «Θεωρούμε ότι ο άνθρωπος που μετέφερε την γυναίκα στο συγκεκριμένο σημείο είναι γνώστης της περιοχής, ίσως να μένει και σε διπλανό χωριό και γνώριζε ότι εκεί ήταν σχεδόν απίθανο να την βρουν» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας Χανίων. Ειδικότερα, το τούνελ είναι σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον αγροτικό δρόμο. Έχει δαιδαλώδεις διαδρομές ενώ το σημείο όπου βρέθηκε η βιολόγος από τους άντρες της 3ης ΕΜΑΚ είναι περίπου στα 60 μέτρα βάθος. Στην Κρήτη, λόγω εμπειρίας, πήγε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Αθήνα για να εξερευνήσει το χώρο αλλά και τα ευρήματα.