Θεοδωρικάκος με τους Πρυτάνεις για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Συνάντηση με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Αττικής, είχε το μεσημέρι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση με αντικείμενο την συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών με την Αστυνομία, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια από οργανωμένες ομάδες που χρησιμοποιούν σε ανάλογες περιπτώσεις ως ορμητήρια τα κτίρια των ΑΕΙ τόσο στο Κέντρο της Αθήνας όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αμέσως μετά την συνάντηση αυτή ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Καλέσαμε σε σύσκεψη σήμερα, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τις Πρυτανικές Αρχές των πανεπιστημίων του λεκανοπεδίου της Αττικής, καθώς σε λίγες ημέρες επίκειται ο εορτασμός της 48ης επετείου από την μεγάλη εξέγερση των φοιτητών και του λαού μας ενάντια στη δικτατορία, στις 17 Νοέμβρη 1973.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας που ενέπνευσαν και εκείνο τον αγώνα έχουν τεράστια αξία και σήμερα, για όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες και για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Προφανώς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι φοιτητές έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης του εορτασμού. Συμφωνήσαμε την πολύ στενή, ουσιαστική και δημιουργική συνεργασία μας, ώστε ο εορτασμός αυτός να είναι ενωτικός και ειρηνικός. Η Ελληνική Αστυνομία θα συμβάλλει με υπευθυνότητα σε μέτρα τάξης, ηρεμίας και ασφάλειας για όλους τους πολίτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας τις ημέρες του εορτασμού, ώστε ο εορτασμός να γίνει με απόλυτη τάξη, ηρεμία, ειρήνη, με σεβασμό στα μέτρα ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, που δυστυχώς συνεχίζεται, ώστε όλοι οι πολίτες να είναι ασφαλείς».