Θεοδωρικάκος: προσπαθούν να ρίξουν το ηθικό των αστυνομικών με fake news

Δεν άφησε ασχολίαστη  μια  φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media και η οποία παραποιούσε σκόπιμα τον ρόλο  των αστυνομικών, σε σχέση με την εκστρατεία προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί μοίραζαν εμφανέστατα σε μαθητές φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και δεν έκαναν όπως ανέφερε το σχόλιο κάτω από την φωτογραφία ελέγχους για πιστοποιητικά self test.  Ο κ. Θεοδωρικάκος,  χαρακτήρισε απαράδεκτη την ενέργεια που είχε στόχο να ρίξει το ηθικό του Έλληνα αστυνομικού που προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο, όπως είπε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα την οδική ασφάλεια.

Σε άλλο μέρος της ομιλίας του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε  στον πρωταθλητής μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Αντώνη Τσαπατάκη –που ήταν προσκεκλημένος στην εκδήλωση-   λέγοντας ότι είναι  τιμή  για την Ελληνική Αστυνομία να τον έχει στους κόλπους της. Μάλιστα ο κ. Θεοδωρικάκος  θύμισε στο ακροατήριο την ανάρτηση που είχε κάνει στα social media ο χάλκινος παραολυμπιονίκης:

«Πριν από 15 χρόνια έκανα τους γονείς μου, ιδίως την μάνα μου, να κλαίνε για αυτό που προκάλεσα σε εμένα. Σήμερα όμως τους κάνω να χαμογελούν πιο πολύ απ´ όσο πόνεσαν τότε. Έδωσα μάχη όλα αυτά τα χρόνια που πάλεψα να ανέβω στο βάθρο  στο κάθε «βάθρο» της ζωής…». Η συγκεκριμένη αναφορά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε αίσθημα συγκίνησης σε όσους ήταν στο αμφιθέατρο του «Ελληνικού Κόσμου».