Θεοδωρικάκος: Σφραγίζονται ηλεκτρονικά τα σύνορα στο Έβρο

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε σήμερα στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται για την θωράκιση της Ελληνικής μεθορίου και την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών.

«Το τί συνέβη στον Έβρο το Μάρτιο του 2020 είναι πλέον γνωστό σε όλους. Δεν ήταν μια αυθόρμητη απόπειρα παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων στο ελληνικό έδαφος, αλλά μια  οργανωμένη επιχείρηση των τουρκικών Αρχών, οι οποίες, χρησιμοποιώντας παράνομους μετανάστες, είχαν την σαφή πρόθεση να παραβιάσουν μαζικά τα ελληνικά σύνορα» τόνισε ο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε και στοιχεία και πρόσθεσε τις ενέργειες που κάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία:

Ο Υπουργός ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στην Επιτροπή της Βουλής τόνισε ότι θα ενισχυθεί η συνεργασία με την Frontex και την EUROPOL. «Δεν εφησυχάζουμε και παραμένουμε σε συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση Παρακολουθούμε καθημερινά και με την απαραίτητη προσοχή την κατάσταση στο επιχειρησιακό πεδίο. Αξιολογούμε κάθε πληροφορία, αναλύουμε όλα τα δεδομένα και  αναπροσαρμόζουμε, όποτε αυτό απαιτείται, τα επιχειρησιακά μας σχέδια» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.