Θεοδωρικάκος: «1500 άτομα επιχείρησαν να μπουν στον Έβρο – Οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας»

Μόνο το τελευταίο 24ωρο 1.500 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα στον Έβρο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στη θωράκιση του Έβρου από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές , στις τουρκικές προκλήσεις και στη συνάντηση που είχε με τον Βούλγαρο ομόλογό του στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: “Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, επαγρύπνηση και εγρήγορση υλοποιώντας το επιχειρησιακό Σχέδιο «Ακρίτας», σε πλήρη συντονισμό με τις Ένοπλες Δυνάμεις και ασφαλώς με τους Ακρίτες, με τους Εβρίτες πολίτες. Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια εργαλειοποίησης των μεταναστών από τους Τούρκους. Μόνο χθες  1500 παράτυπους μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα μας. Διαπίστωσαν όμως, την ισχυρότατη παρουσία μέτρων αποτροπής από την Ελληνική Αστυνομία.

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκίας. Σε πλείστες περιπτώσεις τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στα σύνορά μας. Επί του παρόντος η απειλή αυτή και το σχέδιο αυτό, δεν έχει πάρει τη μορφή του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου του 2020, αλλά παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό.”