Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ένας 48χρονος γιατρός, ο οποίος κατηγορούνταν από το 2016 για κατάχρηση σε βάρος της τότε 4χρονης κόρης του. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 6 υπέρ της αθώωσης και 1 κατά, έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία.
Το 2018 καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε κάθειρξη 13 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή. Αργότερα, το Εφετείο μείωσε την ποινή του σε 7 χρόνια, χωρίς ωστόσο να τον απαλλάξει. Μετά από προσφυγή στον Άρειο Πάγο, η απόφαση αναιρέθηκε και η υπόθεση επέστρεψε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Η νέα εκδίκαση στο Εφετείο Θεσσαλονίκης έφερε την πλήρη ανατροπή: το δικαστήριο δεν πείστηκε για την ενοχή του 48χρονου και τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών.