Θεσσαλονίκη: Μυστήριο έγκλημα με τηγάνι

Κοντά στην εξιχνίαση ενός μυστήριου εγκλήματος βρίσκεται η αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση αφορά το θάνατο ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος φερόταν πως έχασε τη ζωή του σε ατύχημα αλλά προέκυψε ότι δολοφονήθηκε από άνθρωπο του στενού συγγενικού περιβάλλοντος.

Το περασμένο Ιούνιο, ο 89χρονος βρέθηκε νεκρός στα σκαλοπάτια πολυκατοικίας, έξω από το διαμέρισμα του 4ου ορόφου όπου διέμενε, στην οδό Αρμενοπούλου και αρχικά υπήρχαν υπόνοιες ότι πέθανε λόγω της πτώσης. Κατά την ενδελεχή έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μέσα στο σπίτι του ηλικιωμένου εντοπίστηκαν ίχνη αίματος και άλλα στοιχεία. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έφερε το θύμα δεν ταίριαζαν με τραύματα πτώσης και έτσι οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Στο διαμέρισμα, ο 89χρονος διέμενε μαζί με τον 53χρονο γιο του ενώ φιλοξενούσαν και την 53χρονη πρώην σύζυγό του τελευταίου η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά πρόβλημα και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Μαζί έχουν αποκτήσει ένα παιδί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν χώρισε το ζευγάρι η 53χρονη διανυκτέρευε σε νοσοκομεία και όταν την εντόπισε, σ’ ένα απ’ αυτά, ο πρώην σύζυγος τη λυπήθηκε και την πήρε μαζί του. Στην αρχή διέμενε σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο κάτω από το σπίτι αλλά οι γείτονες έκαναν παράπονα και η γυναίκα εγκαταστάθηκε στο διαμέρισμα.

«Ο παππούς δεν την ήθελε και υπήρχε ένταση μεταξύ τους» ανέφερε αστυνομική πηγή στο GRtimes.Ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και κυκλοφορούσε μόνο εντός του σπιτιού, με τη βοήθεια περιπατητήρα τύπου «πι» που εντοπίστηκε πεταμένος στο δρόμο, μετά το θάνατο του. Μέσα στο διαμέρισμα , οι αστυνομικοί, εκτός από τα ίχνη αίματος, βρήκαν το πλαστικό χερούλι ενός τηγανιού όμως το συγκεκριμένο μαγειρικό σκεύος δεν βρέθηκε. Το θανατηφόρο χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι ο 89χρονος προέκυψε ότι προήλθε από όργανο το οποίο θα μπορούσε να είναι το εξαφανισμένο τηγάνι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αρχικά ο θάνατος αποδόθηκε σε ατύχημα αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών διαπίστωσαν ότι πρόκειται για δολοφονία. Κατά την προανάκριση αποκλείστηκε η εμπλοκή των υπολοίπων μελών της οικογένειας (του γιου και του εγγονού του 89χρονου) και οι υπόνοιες στράφηκαν πάνω στην 53χρονη . Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» ενώ οι αρχές διερευνούν, προανακριτικά και ανακριτικά, το μυστήριο- έγκλημα.

Κατά την εξέταση της, η ύποπτη γυναίκα κατέθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό ενώ φέρεται ότι πέφτει σε αντιφάσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί και κυκλοφορεί ελεύθερη.

Πηγή: www.grtimes.gr