Θεσσαλονίκη: 26 κιλά κάνναβης στην “τσιμπίδα” της Ασφάλειας

Στη σύλληψη τριών μελών κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της οργανωμένης επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 26 κιλά κάνναβης.

Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε τρία αυτοκίνητα που διέρχονταν από παράπλευρη οδό της Περιφερειακής, συλλαμβάνοντας έναν 44χρονο αλλοδαπό και δύο Έλληνες, 34 και 50 ετών.

Μάλιστα, ο 34χρονος προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη, εμβόλισε τα αστυνομικά οχήματα προκαλώντας υλικές ζημιές και προέβαλε σθεναρή αντίσταση κατά τη σύλληψη. Στο αυτοκίνητο του οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα δέμα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1.073 γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι είναι στέλεχος εγκληματικής συμμορίας και ότι είχε αναλάβει την παραλαβή και παράδοση του χασίς σε άλλα μέλη, με σκοπό τη διακίνηση στη Θεσσαλονίκη.

Σε αστυνομική έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου στο σπίτι του 34χρονου στην περιοχή του Ευόσμου και σε δύο υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους στην πολυκατοικία όπου μένει, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 25.704 γραμμαρίων, τέσσερα γραμμάρια κοκαΐνης, τέσσερις ταξιδιωτικοί σάκοι, το χρηματικό ποσό των 2.140 ευρώ και οκτώ κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία για εγκληματική συμμορία, παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, αντίσταση και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.