Θρίλερ με “περιπολικό φάντασμα” στην Κηφισιά – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Την αγωνία της περιόδου που δρούσε η “17η Νοέμβρη” και ολόκληρη η Αστυνομία αναζητούσε “περιπολικά-μαϊμού”, έζησαν για λίγες ώρες τα στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής, το βράδυ της Τρίτης.

Αιτία ένα περιπολικό “αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης”, το οποίο εμφανίστηκε αργά το βράδυ σε περιοχή της Κηφισιάς όπου διαμένουν πολλά υπό  φρούρηση πρόσωπα, κινούταν με εξαιρετικά περίεργο τρόπο και εξαφανίστηκε όταν άρχισαν οι αναζητήσεις, σαν να το …κατάπιε η γή!

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυφύλακας φρουρός σε πρόσωπο που κατοικεί στην περιοχή, είδε το περιπολικό “φάντασμα” να κινήται στα στενά, μία με πολύ χαμηλή ταχύτητα και μια αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Αμέσως ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων και άρχισε μια πρώτη έρευνα για τα οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής που είχαν υπηρεσία εκείνη την ώρα.

Λίγο αργότερα ενημέρωσε και δεύτερος αστυνομικός, επίσης φρουρός “στόχου”, για το περίεργο περιπολικό , ΄που ο οδηγός του όμως, σε αυτή την περίπτωση άναβε και έσβηνε την σειρήνα συνέχεια κινούμενος με ταχύτητα στους δρόμους της περιοχής. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός διαβίβασε στο Κέντρο Επιχειρήσεων και τον αριθμό κυκλοφορίας του περιπολικού, ο οποίος αντιστοιχούσε σε όχημα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών. Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε πως κανένα όχημα της Βορειοανατολικής Αττικής δεν βρισκόταν σε περιπολία στο συγκεκριμένο σημείο και τότε σήμανε κόκκινος συναγερμός, αφού τα στελέχη του Κέντρου πίστεψαν πως επρόκειτο για περιπολικό-μαϊμού.

Όπως ήταν φυσικό ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική και ξεκίνησαν αναζητήσεις για το ύποπτο όχημα, το οποίο όμως είχε, κυριολεκτικά, χαθεί από προσώπου γης!! Η αγωνία άρχισε να κορυφώνεται  μέχρι που μία ώρα αργότερα το μυστήριο λύθηκε.

Πράγματι επρόκειτο για περιπολικό της Τροχαίας Αθηνών, το οποίο είχε υποστεί βλάβη και είχε μεταφερθεί σε συνεργείο αυτοκινήτων στα Βόρεια Προάστεια για επισκευή. Δύο υπάλληλοι του συνεργείου όμως αποφάσισαν να “δοκιμάσουν” το περιπολικό στις 11 το βράδυ, παίζοντας ταυτόχρονα με την σειρήνα. Μετά την βόλτα του, επέστρεψαν στο συνεργείο και κλείδωσαν το όχημα, και γι αυτό το λόγο δεν μπόρεσαν να το εντοπίσουν οι ισχυρές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν, αναζητώντας τους …τρομοκράτες.

Σήμερα το πρωί δημοσιοποιήθηκε βίντεο που έχει καταγράψει τους δύο μηχανικούς να αλλάζουν θέση στο τιμόνι του περιπολικού, οπτικό υλικό από πολίτη που χρησιμοποιήθηκε από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια των αναζητήσεων. (Πηγή: lawandorder.gr).

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εκδόθηκε σχετικά με το περιστατικό η εξής ανακοίνωση:

Σχετικά με βιντεοληπτικό υλικό που αναπαράγεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο οποίο εμφαίνονται δύο άτομα με πολιτική περιβολή να επιβαίνουν σε όχημα με υπηρεσιακό χρωματισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωρίζεται ότι πρόκειται για υπηρεσιακό όχημα το οποίο είχε μεταφερθεί για επισκευή σε ιδιωτικό συνεργείο.

Για το περιστατικό διενεργήθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, προανάκριση και το σχετικό συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα διετάχθη και η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Του Θάνου Σωτήρη