Σοκάρουν με τις καταθέσεις τους Σχοινάς και Γαρμπή για τον εφιάλτη που έζησαν

Τον τρόμο της εισβολής στο σπίτι τους έζησαν τα ξημερώματα η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς, όταν τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι τους στη Νέα Ερυθραία.

Όλα έγιναν στις 05:50 ξημερώματα. Οι τέσσερις δράστες, οπλισμένοι και έχοντας κρύψει τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, είχαν στήσει καρτέρι στην Καίτη Γαρμπή και περίμεναν να επιστρέψει στο σπίτι της από το νυχτερινό μαγαζί όπου εμφανίζεται.

Η γνωστή τραγουδίστρια επέστρεψε στο σπίτι και μόλις πάρκαρε το αυτοκίνητό της, τότε εμφανίστηκαν και την απείλησαν. Υπό την απειλή του όπλου, την ανάγκασαν να τους ανοίξει για να μπουν στο σπίτι.

Εκεί την περίμενε ο σύζυγός της, Διονύσης Σχοινάς. Οι δράστες έδεσαν το ζευγάρι και σύμφωνα με πληροφορίες απείλησαν τον γνωστό τραγουδιστή πως θα του “φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι” αν δεν τους έλεγε που ήταν το χρηματοκιβώτιο.

Οι ληστές πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

Το γεγονός πως ήξεραν τι ώρα επέστρεφε στο σπίτι η Καίτη Γαρμπή οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι δράστες παρακολουθούσαν το ζευγάρι.

Ο Διονύσης Σχοινάς στην κατάθεσή του ανέφερε: «Άκουσα θόρυβο από το σαλόνι και κατάλαβα ότι είχε επιστρέψει η Καίτη. Σηκώθηκα και ξαφνικά είδα μπροστά μου ένα άτομο με όπλο να με σημαδεύει. Με οδήγησε στο σαλόνι. Εκεί βρίσκονταν και οι υπόλοιποι, μαζί με τη σύζυγό μου. Με έδεσαν κι εμένα και στη συνέχεια με απείλησαν λέγοντάς μου «θα σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο κεφάλι, αν δεν μας πεις που είναι το χρηματοκιβώτιο». Τους αποκάλυψα που βρίσκεται, το άνοιξα και οι δράστες πήραν από μέσα χρήματα και κοσμήματα κι έφυγαν από το σπίτι».

H Καίτη Γαρμπή είπε, μεταξύ άλλων, στην δική της κατάθεση: «Είχα σταματήσει το αυτοκίνητο στην γκαραζόπορτα και περίμενα να ανοίξει. Εμφανίστηκαν μπροστά μου τέσσερα άτομα με κουκούλες. Οι δυο με απείλησαν με όπλο και μου ζήτησαν να κατέβω από το αμάξι. Το έκανα, γιατί δεν ήξερα τις προθέσεις τους και είδα φοβηθεί. Στη συνέχεια, με υποχρέωσαν να τους οδηγήσω στο εσωτερικό του σπιτιού, όπως κι έκανα. Με ρώτησαν αν υπάρχει άλλος στο σπίτι κι εγώ τους είπα ότι είναι ο σύζυγός μου, ο οποίος από τη φασαρία είχε ξυπνήσει. Τον απείλησαν κι εκείνον με το όπλο. Εμένα με κρατούσαν ακινητοποιημένη, υπό την απειλή όπλου. Έδεσαν τον Διονύση και του ζητούσαν να τους αποκαλύψει που έχουμε χρήματα».