Ισπανία: Ένα εκατ. ευρώ θα δώσει η αστυνομία για να εξοπλισθεί με νέα γκλομπ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα εκατ. ευρώ, συν ΦΠΑ, είναι το ποσόν που θα καταβάλει η Γενική Διεύθυνση της Ισπανικής Αστυνομίας κατά την επόμενη διετία για να προμηθευθεί 10.000 πτυσσόμενα γκλομπ για να ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των παραδοσιακών που έως σήμερα χρησιμοποιούν τα όργανα της τάξης…

Και προκειμένου να «αποφευχθεί η χρήση πιο επιβλαβών μέσων, αποκτώντας συνάμα καλύτερη αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα στις διάφορες υπηρεσιακές αποστολές», αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η εφημερίδα El Pais.

Όπως αναφέρεται, η αγορά των νέων γκλομπ κατέστη αναγκαία μετά τα σοβαρά επεισόδια στην Καταλονία που ξέσπασαν έπειτα από την απόφαση φυλάκισης των πολιτικών πρωτεργετών της διαδικασίας για την ανεξαρτησία της, κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όλων των αποτρεπτικών μέσων, έως και λαστιχένιες σφαίρες, για να καταστείλουν τις μαζικές διαδηλώσεις. Σε αυτά τα επεισόδια είχαν τραυματισθεί και περίπου 300 όργανα των τοπικών Μόσος ντ’ Εσκάδρα και της εθνικής αστυνομίας, με τις ενώσεις τους να ζητούν καλύτερα υλικά μέσα, από τα παραδοσιακά “αγχεμάχα” γκλομπ που δεν κρατούν μακριά τους αντιπάλους. Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει επίσης να εξοπλιστούν και με πιστόλια ηλεκτρινής εκκένωσης και Taser.

Σύμφωνα με το μνημόνιο της Υπηρεσίας Εξοπλισμού της Εθνικής Αστυνομίας το καινούργιο υλικό “είναι ιδανικό”, καθώς εξασφαλίζει το απρόσβλητο εκείνου που το χειρίζεται. Η κατασκευή του είναι από αλουμίνιο, ή άλλο συναφές υλικό, “αρίστης ποιότητας”, που όταν δεν έχει αναπτυχθεί τελείως, το μήκος του είναι 26 εκατ. και όταν ανοίγει ξεπερνά το μισό μέτρο, ενώ το βάρος του είναι μόλις 610 γραμμάρια. Είναι εύκολο να μεταφέρεται διαρκώς, το πτυσσόμενο μήκος του το κάνει διακριτικό κι εκτός από αποτρεπτικό όπλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σωστικό μέσον σε περιπτώσεις ανάσυρσης κλπ. Στο ίδιο έγγραφο προβλέπεται η αρχική κατάρτιση 25 αστυνομικών, που θα χρειασθεί να εκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους “στη χρήση, συντήρηση και μεταφορά του εκτεινόμενου αμυντικού υλικού”.

Τα πρώτα 3000 νέα γκλομπ θα παραδοθούν από την εταιρεία που μειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό, Tecnology Desarrollo Teyde SL, πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ τα υπόλοιπα 7.000 θα διατεθούν κατά τη διάρκεια του 2020, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο.

Σχετικές Ειδήσεις

Next Post

Ροή Ειδήσεων

Newsletter

ad στο κάτω μέρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ