Υψηλό το θρησκευτικό τους αίσθημα φαίνεται πως είχαν οι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, στη κατοχή των οποίων βρέθηκε εικόνα της ύστερης βυζαντινής εποχής.
Οι αρχές συνέλαβαν τους κατηγορούμενους που κατείχαν θρησκευτική εικόνα, απεικονίζουσα σκηνές από το Δωδεκάορτο, επί της οποίας αναγραφόταν το έτος 1662. Κατασχέθηκε θρησκευτική εικόνα του 17ου αιώνα μ.Χ.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Συνελήφθησαν χθες Πέμπτη 05-6 το μεσημέρι στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι ενός εκ των δύο, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι κατείχαν θρησκευτική εικόνα, απεικονίζουσα σκηνές από το Δωδεκάορτο, επί της οποίας αναγραφόταν το έτος 1662.
Η εικόνα εξετάστηκε από αρχαιολόγο της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων και αξιολογήθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της παραπάνω νομοθεσίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.