Κάτι περίεργο ακούγεται για τις επικοινωνίες της Πυροσβεστικής – Τι λένε οι ψίθυροι

Μια, αν μη τι άλλο, περίεργη πληροφορία σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του συστήματος επικοινωνιών  του Πυροσβεστικού Σώματος, συζητείται το τελευταίο διάστημα μεταξύ των στελεχών του σώματος.

Είναι γνωστό πως στο πρόγραμμα «Αιγίς» για την γενική αναβάθμιση της Πυροσβεστικής υπάρχει και πρόβλεψη για τις επικοινωνίες με ποσό μάλιστα της τάξης των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ. Όπως γνωρίζουμε στο παρελθόν έγιναν διάφορες σκέψεις για τον αποδοτικότερο τρόπο εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου ποσού, μέχρι και η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να προμηθευτούν το ίδιο προηγμένο ψηφιακό σύστημα που έχει εγκαταστήσει η ΕΛ.ΑΣ.  στην Αττική, τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η …περίεργη πληροφορία λοιπόν που έφτασε και στα δικά μας αυτιά από αξιωματικούς του σώματος, αναφέρει πως υπάρχει συμφωνία με συγκεκριμένη εταιρία, με έδρα την Ανατολική Αττική, για να εγκαταστήσει «πιλοτικά» δίκτυο αναμεταδοτών συγκεκριμένου τύπου, για τον οποίο όμως δεν έχει γίνει ούτε κάποια μελέτη ούτε πρόσκληση ενδιαφέροντος, αλλά φυσικά ούτε διαγωνισμός.  Μάλιστα ασκούνται πιέσεις από πλευράς Πολιτικής Προστασίας ώστε η τοποθέτηση να γίνει στα σημεία που βρίσκονται οι «κεραίες» της Αστυνομίας.

Αυτό που λένε τα στελέχη της Πυροσβεστικής είναι πως ακόμη και καλό να αποδειχθεί τελικά το συγκεκριμένο σύστημα, η εταιρία που το διαχειρίζεται θα έχει …αλματώδες προβάδισμα στον σχετικό διαγωνισμό. Κάτι βέβαια θα προκαλέσει πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα και σε πολιτικό επίπεδο.

Εμείς φυσικά το παρακολουθούμε το θέμα και σύντομα θα έχουμε λεπτομέρειες.