Κέρκυρα: 6 συλλήψεις για παράνομα παιχνίδια, όπλα και κάνναβη

Λίγες μέρες πριν έρθει ο… Άγιος Βασίλης και η νέα χρονιά, κάποιοι στην κοσμοπολίτικη Κέρκυρα βιάστηκαν να τους… προϋπαντήσουν και το… «έστρωσαν» στην πόκα. Όμως οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας είχαν την πληροφορία πότε θα «στρωθεί» το τραπέζι και έκαναν έφοδο. Με τα χαρτιά στα χέρια πιάστηκαν «σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος έξι άτομα, από τους οποίους πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός από 40 έως 54 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων καθώς και άλλες παραβάσεις».

Οι αστυνομικοί αναζητούν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, 51 ετών, ο οποίος έγινε καπνός. Όπως διαπιστώθηκε στο κατάστημα του υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου η τράπουλα έπαιρνε φωτιά και οι συλληφθέντες έπαιζαν «παραλλαγή του τυχερού παιγνίου «πόκα», με «dealer» τον 53χρονο αλλοδαπό, προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος.Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά 1.510 ευρώ, μάρκες, τράπουλες, χειρόγραφες σημειώσεις πονταρίσματος, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης καθώς και τρία κυνηγετικά όπλα.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας Μανώλης Κοκαβέσης, μιλώντας στο astinomiko.gr, υπογραμμίζει ότι «η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας έχει να επιδείξει διαχρονικά μεγάλες επιτυχίες στο τομέα της αντιμετώπισης του εγκλήματος γεγονός που πιστώνεται τόσο στην σωστή διοίκηση αλλά κυρίως στον επαγγελματισμό και το φιλότιμο των χαμηλόβαθμων συναδέλφων μας». Ενόψει εορτών ο τζόγος, στις μεγάλες πόλεις αλλά και στα νησιά, φαίνεται ότι έχει αρχίσει να «φουντώνει» με τους αστυνομικούς να κάνουν συνεχείς ελέγχους.

 

 

«Οι συνάδελφοι μας σε όποια γωνιά της χώρας και αν υπηρετούν την πατρίδα αποδεικνύουν καθημερινά ότι εκτελούν το χρέος τους απέναντι στην πατρίδα και την κοινωνία με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση. Περιμένουμε η Πολιτεία να επιδείξει απέναντι μας τα ίδια αντανακλαστικά και να επιτελέσει και αυτή τις υποχρεώσεις της έναντι ημών» λέει στο astinomiko.gr ο Χρήστος Συνδρεβέλης, γραμματέας του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.