Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά

Η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών με το ιδρυτικό της κάλεσμα έχει ταχθεί με όσους αγωνίζονται ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς που έχουν μπλέξει τη χώρα μας η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Γνωρίζουμε καλά, μέσα από τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας, ότι αυτές οι λυκοσυμμαχίες ποτέ δεν ωφέλησαν το λαό μας, ποτέ δεν σεβάστηκαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αντίθετα, υπήρξαν αιτία να γίνουν οι νέοι μας κιμάς στα κανόνια και η χώρα μας ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων. Δεν ξεχνούμε ότι Έλληνες φαντάροι πολέμησαν και σκοτώθηκαν στην Κορέα και σε σύγχρονες επιχειρήσεις σε άλλες χώρες για ξένα συμφέροντα. Δεν ξεχνούμε ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στήριξαν τη χούντα στη χώρα μας, την προδοσία της Κύπρου και την κατοχή της από τον Αττίλα με αμερικάνικα όπλα.

Γνωρίζουμε ότι η πρόσφατη Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα. Γνωρίζουμε τα διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο και τη στάση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο Αιγαίο και την Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ, με την κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας. Γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο πάνω από το 2% του ΑΕΠ της χώρας πηγαίνει για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ενώ ο λαός μας ματώνει στην ανέχεια. Ότι η παρουσία των ξένων δυνάμεων στη γη και τις θάλασσές μας γίνεται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορίου. Ότι οι ξένες βάσεις και οι υποδομές της χώρας μας είναι ορμητήρια πολέμου ενάντια σε άλλους λαούς και δεν εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας μας. Αντίθετα, την καθιστούν στόχο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Μας ανησυχεί η μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση όπου πέραν από την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και τις βάσεις του Αράξου και του Ακτίου, έρχονται, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, να προστεθούν και οι βάσεις στη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο και την Αλεξανδρούπολη.

Μας ενοχλεί ιδιαίτερα ως απόστρατους, ο ευτελισμός της πατρίδας μας και η υποταγή της στα κελεύσματα των ΗΠΑ. Δεν αρμόζουν στην αξιοπρέπεια των αξιωματικών και την περηφάνια του λαού μας, οι προκλητικές παρεμβάσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας που συμπεριφέρεται ως ανθύπατος σε ρωμαϊκή επαρχία, διδάσκοντας στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές και διαφημίζοντας στην τηλεόραση το αμερικανικό imperium.

Δεν δεχόμαστε Στρατηγικό Διάλογο με τις ΗΠΑ που στοχεύει στην «αμερικανοποίηση» της πολιτικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Ελληνικού Λαού. Ο λαός έχει βαθιά παράδοση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και δεν χειραγωγείται. Είμαστε αντίθετοι στην ανανέωση της Συμφωνίας για τις Βάσεις και στην επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας που αποσκοπεί στην προώθηση των στόχων του Στρατηγικού Διαλόγου. Ούτε γη, ούτε νερό στον εκπρόσωπο της ιμπεριαλιστικής δύναμης. Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, που έστρωσε το Στρατηγικό Διάλογο, καθώς και των κομμάτων που στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών είναι τεράστιες.

Για τους λόγους αυτούς, ως Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών, εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο κίνημα ειρήνης της χώρας, στα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις γυναικών, που συγκρότησαν την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις και καλούμε όλους τους απόστρατους να συνυπογράψουν τη μαζική καταγγελία της Συμφωνίας και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα διοργανώσει η ΕΕΔΥΕ.

Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά στη χώρα μας. Να καταγγελθεί η Συμφωνία για τις βάσεις.