Και από την Εφορία θα περάσει η σπείρα ναρκωτικών του Ζεφυρίου!

Η αρχή για το «ξερίζωμα» της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στο Ζεφύρι έγινε με την επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών. Αν και μεγάλες ποσότητες ηρωίνης δεν βρέθηκαν, το επόμενο βήμα που μπορεί να «πονέσει» πολύ τα μέλη της που είχαν μάθει σε μια άνετη ζωή λέγεται Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του astinomiko.gr, η Αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος είναι ήδη σε επικοινωνία με την Δίωξη ναρκωτικών καθώς τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα αλλά και ο τρόπος ζωής των δέκα συλληφθέντων δεν σχετίζονται με την κατάσταση… αεργίας που δηλώνουν οι περισσότεροι.

«Υπολογίζουμε ότι η περιουσία τους ανέρχεται σε τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ και συμπεριλαμβάνονται τα πανάκριβα αυτοκίνητα, τα τεράστια σπίτια, οι διακοπές σε κοσμοπολιτικά νησιά και η χλιδάτη ζωή» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε από τον περασμένο Μάιο με την συγκεκριμένη σπείρα. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών, τα μέλη της συμμορίας φέρονται τον τελευταίο καιρό να έχουν προχωρήσει σε… επενδύσεις. «Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι έχουν αγοράσει πρατήρια καυσίμων και πλυντήρια αυτοκίνητων σε μια προσπάθεια να φορέσουν έναν «μανδύα» νομιμότητας» λέει στο astinomiko.gr στέλεχος της Δίωξης ναρκωτικών.

Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τρόπο που ήταν δομημένη η εγκληματική οργάνωση.

Τα αρχηγικά της μέλη φρόντιζαν να δίνουν δουλειά σε πολύ κόσμο εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο «εργατικά χέρια» αλλά και «προστασία» απέναντι στις διωκτικές αρχές που θα προσπαθούσαν να πλησιάσουν κάποιον παραπονεμένο. «Η νόθευση των ναρκωτικών γινόταν σε αρκετά σπίτια στους καταυλισμούς με αποτέλεσμα να έχουν όλοι ένα καλό μερίδιο και να είναι ευχαριστημένοι. Άλλωστε και μόνο από την νόθευση της ηρωίνης κέρδιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά» λέει αστυνομικός που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα κιλό καθαρής ηρωίνης που η σπείρα αγόραζε, μπορεί στους χρήστες να έφτανε νοθευμένη ακόμα και έξι ή επτά φορές με τα κέρδη να μεγαλώνουν συνεχώς. Οι περίπου πενήντα πελάτες που βρέθηκαν στις ιδιόχειρες σημειώσεις στα σπίτια των συλληφθέντων φαίνεται να αγοράζουν δύο και τρία κιλά και στη συνέχεια να τα νοθεύουν και να τα πουλάνε γραμμάριο – γραμμάριο στους τοξικομανείς.

Λειτουργούσαν σαν την συμμορία – φόβητρο για ολόκληρη την περιοχή μιας, και όπως λένε αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών, «δεν ήταν λίγες οι φορές που χρησιμοποιούσαν την έννοια της «βεντέτας» για να λύσουν τις διάφορες τους ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πήγαιναν δέκα ή δεκαπέντε άτομα σε σπίτια πελατών που δεν πλήρωναν για να τους… πείσουν με τον δικό τους τρόπο».

Ο συνήγορος υπεράσπισης δυο εκ των κατηγορουμένων, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο astinomiko.gr υποστηρίζει ότι ««οι δυο εντολείς μου αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Άλλωστε δεν βρέθηκε το παραμικρό στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους ούτε εμπλέκονται με οποιοδήποτε άλλο έμμεσο τρόπο. Έχουμε εμπιστοσύνη και στην ανάκριση και στην ελληνική αστυνομία αλλά καμιά φορά η αστυνομία υπερβάλει. Φυσικά δεν μπορεί να είναι όλα στην φαντασία των αστυνομικών αρχών αλλά ενδεχομένως να έχει δοθεί μεγαλύτερη διάσταση από την πραγματική».