Και δεύτερο κύμα “ακατανόητων μεταθέσεων” στην Ασφάλεια Αττικής

Και νέες απομακρύνσεις “βόμβες” από καίριες υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, επεφύλασσαν οι θερινές μεταθέσεις των κατώτερων αξιωματικών.

Μετά τις καρατομήσεις των τριών επικεφαλής των Τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών, οι οποίες επισημοποιήθηκαν τώρα από το Συμβούλιο Μεταθέσεων, ήλθαν τρείς ακόμη μεταθέσεις που προκάλεσαν τουλάχιστον προβληματισμό, αλλά σίγουρα έντονες συζητήσεις στο Αστυνομικό Μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Πρόκειται για δυο Αστυνομικούς Υποδιευθυντές της Δίωξης Ναρκωτικών και έναν Αστυνόμο Α’ της Κρατικής Ασφάλειας, που μετατέθηκαν οι δύο πρώτοι σε Αστυνομικά Τμήματα και ο τρίτος σε μια νεκρή διοικητική θέση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Το περίεργο των μεταθέσεων αυτών προκύπτει από τις “υπηρεσιακές ταυτότητες” των τριών αξιωματικών.

Οι δύο Υποδιευθυντές έχουν περισσότερα από 15 χρόνια υπηρεσίας στην Δίωξη Ναρκωτικών και από τους συναδέλφους τους θεωρούνται εξαιρετικά έμπειροι στο αντικείμενο αυτό, με “κινηματογραφικές” αποστολές στην Λατινική Αμερική και μεγάλες επιτυχίες σε διεθνείς υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Αστυνόμος, που ήταν τμηματάρχης Όπλων και Εκρηκτικών, χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πλέον καταρτισμένους και ακέραιους αξιωματικούς, και μάλιστα σε αυτά τα χαρακτηριστικά του, αποδόθηκε και η τοποθέτησή του στην συγκεκριμένη υπηρεσία, που στο παρελθόν προκάλεσε από εκτεταμένες φήμες μέχρι και  Εισαγγελικές έρευνες για διάφορες υποθέσεις διαφθοράς.

Χωρίς κανείς να γνωρίζει, τουλάχιστον ακόμη, την λογική που επέβαλε αυτές τις απομακρύνσεις, είναι λογικό να αποτελέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα το επίκεντρο των συζητήσεων στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ, αφού οι ίδιοι οι συνάδελφοί τους χαρακτηρίζουν τις μεταθέσεις αυτές “τουλάχιστον ακατανόητες”

Του Θάνου Σωτήρη