Και Ιερέας στο κύκλωμα των τοκογλύφων εκβιαστών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια

Έξι αστυνομικούς, έναν δικηγόρο αλλά και έναν Ιερέα, είχαν στις τάξεις τους οι εγκέφαλοι του κυκλώματος τοκογλύφων, απατεώνων και «μπράβων» που κατηγορούνται για τον μισό ποινικό κώδικα μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η Ασφάλεια Αττικής βάση Εισαγγελικής παραγγελίας.

Συνολικά θα περάσουν την πόρτα του Ανακριτή εξήντα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε εν ενεργεία αστυνομικοί, ένας απόστρατος, ένας δικηγόρος και ο Ιερέας, ενώ οι τρείς από τους αστυνομικούς είναι αδέλφια, Ειδικοί Φρουροί, και γιοί επίσης κατηγορουμένου ως αρχηγικού στελέχους της σπείρας.

Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος είχε τρείς διαφορετικές ομάδες «δράσης». Η μία εξαπατούσε επιχειρηματίες αποσπώντας τους χρήματα τα οποία θα δάνειζαν σε παίχτες των καζίνο σε όλη την χώρα προκειμένου να επωφεληθούν από τους τόκους του «δανείου» αυτού, η δεύτερη υποσχόταν να τους προμηθεύσει με πολύτιμα μέταλλά και κοσμήματα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, και η Τρίτη ήταν μια ομάδα γνωστών «μπράβων» του Πειραιά, οι οποίοι αναλάμβαναν   να …κατευνάσουν όσους διαμαρτύρονταν -αφού ποτέ δεν έπαιρναν πίσω τα χρήματα τους- με απειλές, ξυλοδαρμούς, ακόμη και απόπειρα δολοφονίας σε μίλια περίπτωση ξενοδόχου από τον Νομό Κορινθίας.

Η υπόθεση αυτή άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία ενός από τα θύματα του κυκλώματος στην Εισαγγελία των Ιωαννίνων, και στην συνέχεια, όταν φάνηκε το εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας και διατάχθηκε έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό που υποβλήθηκε έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 52 περιπτώσεις απάτης, υπάρχουν στοιχεία για άλλες 35 περιπτώσεις χωρίς να έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί τα θύματα, ενώ τα χρήματα που απέσπασε το κύκλωμα ανέρχονται στο ποσό των 2.500.000 ευρώ.