Κανένα ελαφρυντικό στο «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής

Νέα εμπλοκή στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκάλεσε το αίτημα του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση της έδρας. Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση των ελαφρυντικών, όπου για το διευθυντήριο στο οποίο εντάσσεται και ο Λαγός δεν αναγνωρίζεται κανένα, ο ευρωβουλευτής υπέβαλε το σχετικό αίτημα.

«Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντι μας. Μέχρι και ο πρωθυπουργός σας έχει πιέσει για την απόφαση σας» είπε ο Γιάννης Λαγός στο δικαστήριο και διορίζει συνήγορο του τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη.

Η διαδικασία προβλέπει πως μετά την παρουσίαση των στοιχείων από τον συνήγορό του, είτε τα μέλη της παρούσας έδρας σε συμβούλιο θα κρίνουν ότι είναι προδήλως απαράδεκτη η ένσταση Λαγού και θα συνεχιστεί η διαδικασία ή σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να διακόψει το δικαστήριο και να οριστεί έδρα με άλλη σύνθεση για να εξετάσει το αίτημα.

Σύμφωνα με τα ελαφρυντικά, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα στο διευθυντήριο, ενώ στον Αλεξόπουλο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, στον Μίχο της ειλικρινούς μεταμέλειας, στους Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Δήμο και Σκάλκο της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Επίσης, το ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας αναγνωρίστηκε στους Αναδιώτη, Τσακανικα, Μαρία, Ευγενικό, Παπαδόπουλο και Χατζηδάκη.

Ο Γιάννης Λαγός προσερχόμενος στο Εφετείο έκανε την εξής δήλωση: 

«Είμαι στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής σε ένα νόμιμο κόμμα, εγκληματική οργάνωση το είπε μια παρακρατική συμμορία. Θέλω να δηλώσω σε όλους και θα το πω μέσα και με συγκεκριμένες πληροφορίες. Η υπόθεση πλέον έχει πάει σε χέρια έγκριτων νομικών σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα κρίνουν αν όλα αυτά που έχουν γίνει, οι εντολές Σαμαρά, τα βίντεο Μπαλτάκου, τα ηχητικά, είναι νόμιμα ή παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη. Θα κριθούμε όλοι μας. Δεν υπάρχει βία».

ΠΗΓΗ: dikastiko.gr