Καρατομήθηκε και στη Θεσσαλονίκη ο διοικητής της ΔΙΑΣ

Σαν «βόμβα» έπεσε στη Θεσσαλονίκη η απομάκρυνση εν μια νυκτί του διοικητή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και η μετακίνηση του στο «Τμήμα Διοικητικών Εξετάσεων για χρονικό διάστημα τριών μηνών για υπηρεσιακούς λόγους».

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, με τον βαθμό του αστυνόμου Α’, είναι στο «τιμόνι» της συγκεκριμένης υπηρεσίας από το 2017 και, κατά γενική ομολογία, έχοντας διοικήσει με εξαιρετικά αποτελέσματα. Παρ’ όλ’ αυτά, κλήθηκε στο γραφείο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης όπου του ανακοινώθηκε ότι μετακινείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, η απόφαση πάρθηκε εξαιτίας «των μειωμένων ελέγχων κατά των μέτρων διασποράς του κορωνοϊού» το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικότερα μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Ωστόσο, όπως προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία, που δίνει καθημερινά στην δημοσιότητα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, τα πρόστιμα που βεβαιώνονταν μετά τις 7 Μαρτίου είναι καθημερινά σχεδόν τα ίδια. Συγκεκριμένα,

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ              ΠΡΟΣΤΙΜΑ

15/03/21                        73

16/03/21                        91

17/03/21                        73

18/03/21                        132

19/03/21                        113

20/03/21                        49

21/03/21                        57

22/03/21                        87

23/03/21                        108

24/03/21                        122

25/03/21                        97

Ο Αλέξανδρος Σφελινιώτης, μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που υπηρετεί στην ομάδα «Ζήτα», μιλώντας στο astinomiko.gr εξηγεί τους λόγους για τους οποίους γίνονταν λιγότεροι έλεγχοι στην πόλη.

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες, πρωινές και απογευματινές ώρες. Όπως ήταν φυσικό πολλές αστυνομικές δυνάμεις απασχολούνταν για τα μέτρα τάξης. Δεν υπήρχε λοιπόν η δυνατότητα για περισσότερους ελέγχους, αν και όπως φαίνεται από τα πρόστιμα που βεβαιώνονταν, οι συνάδελφοι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν».

Πηγές από την Θεσσαλονίκη έλεγαν στο astinomiko.gr ότι «η μετακίνηση με αιτιολογία τους λιγότερους ελέγχους για κορωνοϊό ήταν ενδεχομένως ένα πρόσχημα. Ίσως να κρύβεται κάτι άλλο από πίσω που ακόμα δεν έχει φανεί».

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα κάτι ανάλογο συνέβη και για τον διοικητή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην Αθήνα ο οποίος μετακινήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ενώ το ίδιο έγινε και για άλλους αξιωματικούς που πήραν φύλλο πορείας για την ομάδα ΔΡΑΣΗ.