Κατάθεσεις από εικοσιτρείς της Επισήμων στον Εισαγγελέα για την φρουρά Φουρθιώτη

Δυόμιση ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τον Μάρτιο του 2021 όταν ξέσπασε η απίστευτη ιστορία της φρούρησης από αστυνομικούς της Γενικής Διεύθυνσης Επισήμων του Μένιου Φουρθιώτη, και ακόμη η υπόθεση αυτή δεν φαίνεται να έχει κλείσει.

Όπως πληροφορούμαστε υπάρχει σε εξέλιξη Εισαγγελική έρευνα για τους λόγους που είχαν διατεθεί αστυνομικοί συνοδοί του Φουρθιώτη και προ ήμερών ο Εισαγγελέας ζήτησε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων να πάρει ανωμοτί καταθέσεις από 23 στελέχη της Γενικής Επισήμων, με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, προκειμένου να εξακριβωθεί για ποιους λόγους και με ποιων τις εντολές είχαν διατεθεί τέσσερεις αστυνομικοί συνοδοί με θωρακισμένο αυτοκίνητο, αλλά και περιπολικά για 24ωρη περιπολία στο σπίτι και τα γραφεία της εταιρίας του.

Μάλιστα τότε είχαν αποκαλυφθεί, και από το astinomiko.gr, απίστευτες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα η …επιθεώρηση των πολυτελών θωρακισμένων οχημάτων της Γενικής Επισήμων, που έκανε ο Μένιος Φουρθιώτης μέχρι να αποφασίσει ποιο θα επιλέξει (!), με τις πληροφορίες τότε να κάνουν λόγο για πολιτική παρέμβαση υπέρ του από την Κατεχάκη.

Και εάν οι τότε πληροφορίες γίνουν σήμερα, με την Εισαγγελική έρευνα, καταθέσεις, η υπόθεση αυτή θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον!! Όπως τονίζουν μάλιστα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., το γεγονός ότι οι μάρτυρες έχουν κληθεί για ανωμοτί κατάθεση, πρακτικά σημαίνει πως είναι εν δυνάμει κατηγορούμενοι. Και φυσικά κανένας δεν θα δεχθεί να κατηγορηθεί επειδή εκτέλεσε “άνωθεν εντολές”.

Του Θάνου Σωτήρη