Καταζητούμενοι από την Interpol οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν στη Βάρη

Καταζητούμενοι από την Interpol, με διεθνή εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ήταν οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν χθες με καταιγισμό πυρών στην ταβέρνα “Βοσκοπούλα” στη Βάρη.

Σερβικά Μέσα αποδίδουν τη δολοφονική επίθεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων. Τα θύματα, ένας 44χρονος από το Μαυροβούνιο και ένας συνομήλικός του από τη Σλοβενία, ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται “Σκάλιαρι”, όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα “Novosti” του Βελιγραδίου, η οποία αποκαλύπτει και τα στοιχεία τους: Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς.

Με την αντίπαλη ομάδα, γνωστή και ως φατρία “Καβάτσκι” ξεκίνησαν μαζί την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, διακινώντας σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά από την Νότια Αμερική. Ωστόσο, το 2014, με αφορμή την “εξαφάνιση” 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η μαφία “έσπασε” στα δύο. Ο “εμφύλιος” που ξέσπασε, μετρά από τότε περίπου 40 νεκρούς και από τις δύο πλευρές!

Οι δύο άνδρες, που δεν ήταν καταχωρισμένοι στα “κατάστιχα” της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκονταν έξι μήνες στην Ελλάδα και πρόσφατα οι οικογένειές τους ήρθαν στην Αθήνα για να τους δουν. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν είναι σίγουροι ακόμη εάν αναζητούσαν “καταφύγιο” ή θέλησαν να επεκτείνουν τη “δράση” τους στη χώρα μας.
Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016.

Στον τόπο της εκτέλεσής τους βρέθηκαν 22 κάλυκες από πιστόλι των 9 χιλιοστών, που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Ήταν λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, όταν τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στη “Βοσκοπούλα” και άνοιξαν πυρ εναντίον των δύο ανδρών, που έτρωγαν εκεί με τις γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά τους.

Από εποστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε στο πόδι και η σύζυγος ενός απ’ αυτούς.

Οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, τράπηκαν αμέσως σε φυγή, επιβιβάστηκαν σ’ ένα μαύρο τζιπ και απομακρύνθηκαν με ταχύτητα.

Σε ολόκληρη την περιοχή έγιναν έρευνες για τον εντοπισμό τους, που μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες.

Η Eλληνική Αστυνομία έχει ενημερώσει όλα τα τελωνεία στα σύνορα, στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, ώστε οι πληρωμένοι εκτελεστές -όπως όλα δείχνουν- να εντοπιστούν πριν διαφύγουν στο εξωτερικό.