Κλέφτες αυτοκινήτων με hi tech εξοπλισμό και μεθόδους αντιπαρακολούθησης!

Η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στα ίχνη μελών συμμορίας που ενέχονται σε δώδεκα περιπτώσεις κλοπών οχημάτων συγκεκριμένου τύπου με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών.

Πρόκειται για δύο 42χρονους Έλληνες, ένας εκ των οποίων συνελήφθη, ενώ ο άλλος βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «συμμορίας», των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και «βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δράση τους άρχισε, μαζί με κάποιους συνεργούς τους, τον Οκτώβριο του 2019.

Χρησιμοποιώντας ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, που ανήκε στον συλληφθέντα, έκλεψαν από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης συνολικά δώδεκα αυτοκίνητα συγκεκριμένου τύπου και ένα ζευγάρι πινακίδων κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν το γεγονός ότι αφού άνοιγαν τα αυτοκίνητα, στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένες τεχνικές με τις οποίες παρέκαμπταν πολύ γρήγορα τα συστήματα ασφαλείας.

Στη συνέχεια τα μετέφεραν είτε στην Αττική είτε σε άλλες περιοχές, με σκοπό τη μεταπώλησή τους, λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης!

Ο 42χρονος εντοπίστηκε μετά την τελευταία κλοπή που έκανε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μάλιστα προέβαλε και αντίσταση στους αστυνομικούς που πήγαν να του περάσουν χειροπέδες.

Μέσα στο δικό τους αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία τροποποιημένα εργαλεία για την παραβίαση της κλειδαριάς ή της μίζας και αυτοσχέδιο ηλεκτρικό κύκλωμα που παρενέβαιναν στο immobilizer.

Η αξία των κλεμμένων Ι.Χ. ξεπερνά τΑ 70.000 ευρώ, ενώ επτά απ’ αυτά επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.