Κλέφτης – εφευρέτης ρήμαζε τα καταστήματα της Γλυφάδας

Με μια… πατέντα που είχε κάνει σε μια τσάντα ώστε να μην «συλλαμβάνεται» από τα ειδικά μηχανήματα, ένας 47χρονος είχε καταφέρει να αρπάξει συσκευές τεχνολογίας όπως Laptops, Drones και Air pods από τουλάχιστον τρία κατάστημα στην περιοχή της Γλυφάδας.

Η αξία των προϊόντων που έκλεψε υπερβαίνει τις 12 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που του πέρασαν χειροπέδες. Με την μοτοσικλέτα του πήγαινε στα καταστήματα πρωινές ή μεσημβρινές ώρες και αναζητούσε συγκεκριμένα προϊόντα. Πλησίαζε τα ράφια και με γρήγορες κινήσεις τα έβαζε μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη τσάντα.

«Είχε τοποθετήσει μέσα στις τσάντες αλλεπάλληλες στρώσεις αλουμινίου, καταφέρνοντας έτσι την διακοπή της εκπομπής του σήματος του αντικλεπτικού μηχανισμού για λίγα δευτερόλεπτα. Μέχρι δηλαδή να προλάβει να βγει από το κατάστημα και να εξαφανιστεί» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με τον 47χρονο ο οποίος έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Τον συνέλαβαν χθες αστυνομικοί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και όπως διαπιστώθηκε είχε κλέψει και ρούχα από καταστήματα στην Πάτρα και στην Λάρισα. Σύμφωνα με την αστυνομία, «σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σε δυο οικίες που διατηρούσε στο Γαλάτσι, καθώς και στη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σακούλα στην οποία είχε τοποθετήσει περιμετρικά πολλαπλές στρώσεις αλουμινίου, σακούλες καταστημάτων και πλήθος κλοπιμαίων ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων και ειδών ρουχισμού».

Ο 47χρονος εμπλέκεται σε δεκαέξι  περιπτώσεις κλοπών και με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.