Κλειδί για άλλες δολοφονίες της Greek Mafia η διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό

Μια δολοφονία στα σπλάχνα της Greek Mafia που φαίνεται πως θα δώσει απαντήσεις και θα ανοίξει νέους ερευνητικούς δρόμους για την Αστυνομία, είναι η εν ψυχρώ εκτέλεση των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη με καταιγισμό πυρών από Καλάσνικοφ στον Κορυδαλλό. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ήδη στοιχεία για την δράση του Ρουμπέτη, όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά και για το τελευταίο διάστημα και για συγκεκριμένες υποθέσεις στον κύκλο του αίματος που μετράει απάνω από 25 νεκρούς.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, καταδικάστηκε για την δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, που διαπράχθηκε σε συμπλοκή μεταξύ οπαδών στις 29 Μαρτίου 2007 στην λεωφόρο Λαυρίου.

Μετά την αποφυλάκισή του βρέθηκε στην ομάδα του Βασίλη Στεφανάκου, και σύμφωνα με την Αστυνομία είχε εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις της ομάδας αυτής. Μάλιστα το βράδυ της δολοφονίας του Στεφανάκου ο Ρουμπέτης είχε φύγει από τα γραφεία της εταιρείας του με το ισχυρά θωρακισμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε καθημερινά το θύμα.

Πρόσφατα το όνομα του είχε εμπλακεί και στην έρευνα για την δολοφονία του εμπόρου καυσίμων, Γιώργου Μήτσου, ο οποίος εκτελέστηκε με Καλάσνικοφ τον Ιούνιο του 2022, στα γραφεία της εταιρίας του στην λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα.

Ο Διονύσης Μουζακίτης από την πλευρά του τα τελευταία χρόνια είχε ενταχθεί στην ομάδα του άλλου διαβόητου στελέχους της Greek Mafia, του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος τον χρησιμοποιούσε ως οδηγό του μέχρι την δολοφονία του στο πατρικό του σπίτι στα Σκούρτα Βοιωτίας, το Πάσχα του 2022. Μάλιστα στο αυτοκίνητο Smart που είχε στο πάρκινγκ του σπιτιού στον Κορυδαλλό, όπου διαπράχθηκε η χθεσινή διπλή εκτέλεση, είναι ακόμη στο όνομα του Σκαφτούρου.

Ένα στοιχείο της υπόθεσης της δολοφονίας του Βασίλη Ρουμπέτη που προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είναι πως το θωρακισμένο τζιπ μάρκας Μερσεντές που χρησιμοποιούσε, και μέσα στο οποίο τον δολοφόνησαν οι άγνωστοι ακόμα δράστες, ανήκει σε τηλεοπτικό σταθμό!

Το σκηνικό της διπλής δολοφονίας στον Κορυδαλλό μοιάζει αρκετά με την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου. Ο Μουζακίτης, που οδηγούσε το θωρακισμένο αυτοκίνητο κατέβηκε για να ανοίξει την γκαραζόπορτα του σπιτιού και τότε εμφανίστηκαν οι δύο δράστες που παραμόνευσαν. Ο ένας πυροβόλησε τον Μουζακίτη και ο δεύτερος τον Ρουμπέτη που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο αλλά με ανοιχτή την πόρτα. Συνολικά πυροβόλησαν 40 φορές όπως προκύπτει από τους κάλυκες που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί.

Του Θάνου Σωτήρη