Κρούσμα κορωνοϊού και στη δομή μεταναστών στη Μαλακάσα – Σε καραντίνα αστυνομικοί και Ιατροδικαστές

Αστυνομικοί, γιατροί και Ιατροδικαστές έχουν τεθεί σε καραντίνα, ως εμπλεκόμενοι στην διερεύνηση καταγγελίας ενός μικρού παιδικού από το Αφγανιστάν, το οποίο διαμένει με την οικογένεια του στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μαλακάσας.

Μεγάλο Σάββατο από την δομή της Μαλακάσας ενημερώθηκε η αστυνομία για καταγγελία βιασμού ενός 9χρονου αγοριού από το Αφγανιστάν. Οι γονείς του παιδιού πήγαν στο τμήμα του Ωρωπού και από εκεί με περιπολικό στο τμήμα Ανήλικων. Κατά την διάρκεια των διαδικασιών όλοι οι αστυνομικοί και στον Ωρωπό και στο Ανηλίκων είχαν πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως επίσης και οι γονείς.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου Αφγανού, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ εκκρεμούν εργαστηριακές απαντήσεις από τα ρούχα, και το dna του υπόπτου. Μακροσκοπικά, από την πρώτη Ιατροδικαστική εξέταση, δεν έχει προκύψει βιασμός.

Την Τρίτη του Πάσχα έγιναν τεστ στη δομή της Μαλακάσας από τα οποία προέκυψε ότι μόνο ο πατέρας ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και για την οικογένεια και για τους αστυνομικούς.

Απολυμάνθηκαν το τμήμα του Ωρωπού, τα περιπολικά, το Ανηλίκων και προληπτικά εφτά αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων,  4 από το Τ.Α Ωρωπού, 2 από το Α.Τ Διονύσου, και ένας από το Α.Τ Αυλώνα είναι σε περιορισμό στα σπίτια τους. Σήμερα το πρωί, εξετάστηκαν στο 401 ΓΣΝ και αύριο θα εξεταστούν οι υπόλοιποι.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί επίσης γιατροί  και οι Ιατροδικαστές που ήλθαν σε επαφή με το παιδάκι και την οικογένεια του.