Κυριάκος Μητσοτάκης: “Στην Αστυνομία ο έλεγχος των φυλακών”

“Βόμβα” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης σε δέκα δημοσιογράφους του ALPHA. Σε ερώτηση για την ανομία και τον τρόπο που θα την πατάξει εφόσον στις 8 Ιουλίου η Νέα Δημοκρατία σχηματίσει κυβέρνηση, απάντησε ότι ο έλεγχος των φυλακών θα περάσει στην Αστυνομία από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Και πρόσθεσε ότι θα ενισχυθεί το Σώμα, τόσο σε οχήματα, όσο και σε εξοπλισμό.

«Θα ενισχύσουμε την Αστυνομία, περισσότερο τις περιοχές εκείνες που έχουμε τη μεγαλύτερη ανάγκη. Πηγαίνετε στο Μενίδι, να δείτε τι γίνεται. Θα ενισχύσουμε και τους ίδιους τους αστυνομικούς με αυτοκίνητα και γιλέκα”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Είναι προτεραιότητα για εμάς η ασφάλεια. Είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Η ομάδα ΔΙΑΣ πρέπει να ενισχυθεί και οι αστυνομικοί πρέπει να βγουν από τα τμήματα. Θα επιβραβεύσουμε αυτούς που κάνουν τη δύσκολη δουλειά στο δρόμο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το άσυλο στα πανεπιστήμια.
«Το άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο νόμο μας”, απάντησε. “Αποτελεί δέσμευσή μου αδιαπραγμάτευτη. θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που ίσχυε το 2011. Τα πανεπιστήμια έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό κέντρα ανομίας και καταφύγια μπαχαλάκηδων. Η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη. Το αίτημα για κατάργηση του ασύλου είναι απολύτως ώριμο στην κοινωνία. Δεν αφορά το άσυλο διακίνησης ιδεών. Υπάρχουν χώροι υπό κατάληψη που είναι εργαστήρια κατασκευής μολότοφ. Αυτοί που ενδιαφέρονται να κάνουν τέτοιες κινήσεις δεν είναι η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών”.