Το κόλπο της …σαΐτας σκαρφίστηκε ο δράστης για να εφοδιάσει κάποιους κρατούμενους στις φυλακές της Λάρισας, εκσφενδονίζοντας στον προαύλιο χώρο τρεις συσκευασίες που περιείχαν ισάριθμα κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim αλλά και καλώδια φόρτισης.
Ο ίδιος όμως στάθηκε άτυχος, αφού έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Μαζί με έναν ακόμη συνεργό του προσπάθησε να διαφύγει με ΙΧ., ωστόσο δεν στάθηκε τυχερό, αφού πιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές, καθώς προσέκρουσε σε φωτεινό σηματοδότη. Αντίθετα ο ή οι συνεργοί του παραμένουν άφαντοι.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Απετράπη προσπάθεια εισαγωγής κινητών τηλεφώνων σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, μετά από άμεση δραστηριοποίηση και συνεργασία μεταξύ εξωτερικών φρουρών του Σωφρονιστικού Καταστήματος και αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας.
Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής 27-4, δράστες εκσφενδόνισαν -3- νάιλον συσκευασίες (δέματα) προς τον αύλειο χώρο Σωφρονιστικού Καταστήματος στη Λάρισα. Από τους δράστες ο ένας έγινε αντιληπτός από περιπολούντες εξωτερικούς φύλακες του Καταστήματος, οι οποίοι τον ακολούθησαν ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.
Στη συνέχεια, με τουλάχιστον ένα συνεργό του, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κινήθηκαν σε οδούς της πόλης. Ακολούθως, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε φωτεινό σηματοδότη, ενώ άγνωστος συνεργός του εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή.
Ο οδηγός του οχήματος ακινητοποιήθηκε από τους εξωτερικούς φρουρούς και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, ενώ, όπως προέκυψε, στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος του/των αγνώστου-ων, μέχρι στιγμής, συνεργού-ών που αναζητούνται, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, ενώ ο συλληφθείς κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης).
Οι -3- προαναφερόμενες συσκευασίες περιείχαν συνολικά -3- κινητά τηλέφωνα, -5- κάρτες sim και -3- καλώδια φόρτισης usb, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα σε εκμισθωμένο διαμέρισμα στη Λάρισα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1- κινητό τηλέφωνο, -9- άδεια κουτιά κινητών τηλεφώνων, -10- χάρτινες συσκευασίες εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, άνευ καρτών sim, ρολό σπογγοπετσέτας, ρολό διάφανης μεμβράνης και δύο διάφανες ταινίες.
Το ανωτέρω όχημα, το οποίο ήταν εκμισθωμένο, κατασχέθηκε και θα αποδοθεί, ενώ επιπλέον, κατασχέθηκε και -1- κινητό τηλέφωνο από τον συλληφθέντα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας.