Ληστές βασάνισαν άγρια 70χρονο βιομήχανο στη Βούλα – Άρπαξαν θησαυρό!

Το φαγητό στο ακριβό εστιατόριο των νοτίων προαστίων είχε τελειώσει. Ο 71χρονος Ουκρανός με το ελληνικό διαβατήριο επέστρεφε στο σπίτι του στη Βούλα. Μαζί του ήταν και ένας φίλος του, συνταξιούχος αστυνομικός από την Ουκρανία, ο οποίος τα τελευταία χρόνια απολάμβανε την ζωή στην Ελλάδα.

Στο ίδιο αυτοκίνητο και ο γιος του συνταξιούχου ουκρανού αστυνομικού, ο οποίος φέρεται να ήταν δικαστικός λειτουργός στην πρώην δημοκρατία της Σοβιετικής Ένωσης. Ο εφιάλτης θα ξεκινούσε σε λίγα λεπτά για τον άτυχο 71χρονο…

Πατέρας και γιος γνώριζαν ότι ο ηλικιωμένος είχε μεγάλη οικονομική άνεση καθώς πριν από λίγα χρόνια είχε πουλήσει ένα ολόκληρο εργοστάσιο κατασκευής πυροσβεστήρων στην Ουκρανία. Δυο συνεργοί τους είχαν μπει στο σπίτι του και περίμεναν το ανυποψίαστο θύμα τους.

Ό ένας από αυτούς θηριώδης πρωταθλητής πυγμαχίας στην χώρα του.

Όταν μπήκε μέσα τον ακινητοποίησαν και ξεκίνησαν τα βασανιστήρια. Τον έδεσαν, του έβαλαν στο κεφάλι μια πλαστική σακούλα και του έκαναν εικονικούς πνιγμούς στη μπανιέρα. Για πέντε ώρες δεν σταμάτησαν να τον χτυπούν και να του ζητιάνε χρήματα. Ο 71χρονος τους έδειξε το χρηματοκιβώτιο όπου μέσα υπήρχαν έξι πλάκες χρυσού, 400 χιλιάδες ευρώ, λίρες αλλά και ένα ρολόι αξίας περίπου 150 χιλιάδων ευρώ. Τα πήραν όλα αλλά δεν τους έφταναν. Έτσι, άρχισαν να ξηλώνουν ακόμα και το πάτωμα ενώ ο ξυλοδαρμός ήταν ασταμάτητος.

Οι δράστες την ίδια μέρα έφυγαν από την χώρα μας αλλά είχαν αφήσει πίσω τους ίχνη. Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, πριν κάνουν την ληστεία στον ηλικιωμένο είχαν έρθει στη χώρα μας άλλες δυο φορές. Σε μια από τις επισκέψεις τους είχαν συλληφθεί σε έναν τυχαίο έλεγχο και μάλιστα ο ένας από τους δυο φορούσε περούκα  ενώ βρέθηκε πάνω τους και ένα πλαστό διαβατήριο. Ποιος μπορούσε όμως να φανταστεί ότι οι δυο Ουκρανοί θα ξαναέκαναν το λάθος να έρθουν στη χώρα μας; Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής όταν ανέλαβαν την υπόθεση ληστείας και ξυλοδαρμού του 71χρονου.

Η έρευνα τους έδειξε ότι ηθικός αυτουργός στην ληστεία ήταν ο 55χρονος συνταξιούχος ουκρανός αστυνομικός αλλά και ο 31χρονος «δικαστής» γιος του ο οποίος δεν εργαζόταν στη χώρα μας αλλά είχε την άνεση να ζει σε μια πολυτελή βίλα στην Ανάβυσσο. Εκεί, όπου τον συνέλαβαν και οι αστυνομικοί μπροστά στα μάτια των δυο μικρών παιδιών του. Κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και τα χρηματικά ποσά των -84.780- ευρώ, -61.249- δολαρίων ΗΠΑ και -62.000- γρίβνα Ουκρανίας.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να του ασκηθεί ποινική δίωξη.