Μέλος της σπείρας των απαγωγέων ληστών ο 28χρονος που συνέλαβε η Ασφάλεια

Του Παναγιώτη Μπούσιου

Στα χέρια τους «μαρτύρησαν» ένας υπάλληλος πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών, την περιπέτεια του οποίου είχε αποκαλύψει το astinomiko.gr, αλλά και ένας 17χρονος τον οποίο άρπαξαν τα μέλη της ιδιαίτερα σκληρής συμμορίας. Η έρευνα όμως των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έφτασε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μέχρι τον διαβόητο Αλβανό δραπέτη «Τίτι».

Ο 28χρονος ο οποίος συνελήφθη, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ένα από τα μέλη της σπείρας που είχε χαρακτηριστικό τρόπο δράσης. Ακολουθούσε τα υποψήφια θύματα της στον δρόμο και την κατάλληλη στιγμή τα ακινητοποιούσε και τα έβαζε μέσα στο αυτοκίνητο τους. Κατά την διάρκεια της διαδρομής, τα βασάνιζαν μέχρι που πήγαιναν στα σπίτια τους ώστε να τους αρπάξουν χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Στην περίπτωση του 17χρονου, οι δράστες τον άρπαξαν από την οδό Ούλοφ Πάλμε
στου Ζωγράφου και τον κρατούσαν δεμένο επί τέσσερις ολόκληρες ώρες.

Στην αρχή στο πορτ παγκάζ και στη συνέχεια σε ένα δέντρο στην Πανεπιστημιούπολη. Τον πήγαν στο νεκροταφείο του Ζωγράφου λέγοντας του ότι «αν πάμε σπίτι σου και δεν βρούμε τίποτα, θα σε θάψουμε εδώ και δεν θα σε βρει κανείς». Όταν έφτασαν στο σπίτι απειλούσαν και ξυλοκόπησαν την μητέρα του, τον πατέρα του και τον 15χρονο αδερφό του.

«Μπήκαν μέσα στο σπίτι με τα κλειδιά του παιδιού μου και μας είπαν ότι  “έχουμε τον γιό σου, δώσε τα λεφτά σου”. Εκείνη τη στιγμή πάγωσα, δεν πρόλαβα να αντιδράσω καθώς με έσυραν από το μαλλιά και με έβαλαν σε μια γωνία. Τον γιό μου, που ήταν δίπλα μου, του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο», φέρεται να είχε καταθέσει στους αστυνομικούς η μητέρα.

Ο πατέρας της οικογένειας, ιδιοκτήτης γνωστού τυπογραφείου στο Παγκράτι, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Όταν είδα ότι σημάδευαν με πιστόλι τον γιο μου και μαχαίρι στο λαιμό της γυναίκας μου, τότε γονάτισα και τους είπα: Αφήστε την οικογένεια και χτυπήστε εμένα. Άρχισαν να με χτυπάνε στο πρόσωπο και τραυματίστηκα στο δάχτυλο και με μαχαίρωσαν στην κοιλιά». Οι δράστες άρπαξαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και έφυγαν με το… αυτοκίνητο τους.

Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΡΑΠΕΤΗ «ΤΙΤΙ»

Στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι, σε μια ανεξήγητη κίνηση, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο τους με τις πόρτες ανοιχτές. Στο εσωτερικό του βρέθηκε ένα ρολόι το οποίο ο 17χρονος είχε επίτηδες αφήσει για να πιστοποιήσει με αυτόν τον τρόπο ότι ήταν το όχημα της αρπάγης του. Στην έρευνα που ξεκίνησαν να
κάνουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών κατάφεραν να βρουν την ταυτότητα των δραστών. Η έκπληξη τους όμως ήρθε λίγο αργότερα… Όπως διαπιστώθηκε οι περισσότεροι ήταν συγγενείς με τον επικίνδυνο κακοποιό Τίτι ο οποίος ένα μήνα αργότερα, στις 3 Ιουνίου 2019, απέδρασε από την διεύθυνση Μεταγωγών μαζί με άλλους τρεις κρατούμενους.

Μάλιστα, είχαν χρησιμοποιήσει μια αστυνομικό σαν «ασπίδα» για να βγουν από το κτήριο αφού πρώτα είχαν ακινητοποιήσει με αυτοσχέδια μαχαίρια τους σκοπούς, προφασιζόμενοι μέσα στο κελί ότι ένιωσαν μια αδιαθεσία. Από το μυαλό όλων πέρασε η σκέψη ότι ο Αλβανός κακοποιός να συντόνιζε, ενώ ήταν
κρατούμενος, τις αρπαγές των ατόμων με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο. Όσο η έρευνα όμως εξελισσόταν δεν προέκυψε κανένα τέτοιο στοιχείο. Τα πέντε άτομα τα οποία αναζητούνται, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό όπως επίσης και ο συγγενής τους Τίτι.

Ο 33χρονος το 2012 είχε απειλήσει πλήρωμα περιπολικού στο Παγκράτι με ένα καλάσνικωφ που έβγαλε
μέσα από θήκη κιθάρας. Την ίδια χρονιά, είχε σκοτώσει έναν 30χρονο μάγειρα στον Βύρωνα όταν το θύμα κατέβηκε από το σπίτι του καθώς αντιλήφθηκε ότι του έκλεβαν το αυτοκίνητο ενώ ήταν από τα ηγετικά στελέχη της περίφημης σπείρας των «ληστών με τα καλάσνικωφ».